Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mar 2015 - Anul XX, nr. 49 (5861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Biotest Suceava

Un întreg laborator de analize, într-un singur aparat, fără erori umane şi nici de tehnologie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aflaţi de 15 ani pe piaţa analizelor medicale de laborator, BIOTEST Suceava a confirmat în ultimii ani calitatea serviciilor oferite, atât prin achiziţionarea celor mai performante echipamente în domeniu, dar şi prin personalul medical cu înaltă pregătire profesională. O spune chiar clasamentul întocmit  de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, care plasează BIOTEST Suceava în topul laboratoarelor de analize medicale, la o distanță considerabilă față de restul laboratoarelor din tot județul.

 

O tehnologie de testare de înaltă clasă, doar la BIOTEST

Recent, Laboratoarele de Analize Medicale BIOTEST Suceava au achiziționat o tehnologie de testare de înaltă clasă (Sistemele inteligente Dimension -Siemens), un concept nou, inovativ, ce surclasează cele mai performante sisteme integrate de biochimie și imunologie existente până în momentul de faţă.

Practic, pe înțelesul tuturor, un întreg laborator de analize, într-un singur aparat produs de către Siemens. Fără erori umane şi nici de tehnologie, garantează reprezentanții cunoscutei companii, precizând că prin această nouă tehnologie adusă la BIOTEST,  se promovează excelența în diagnosticare în cadrul laboratorului de analize medicale.  Trebuie spus că, în ţară, sunt asemenea echipamente doar în București, în Timișoara şi la Iași, iar în Suceava, doar la BIOTEST.

Cele mai moderne analizoare cu care se laudă multe dintre laboratoarele de pe piaţă sunt depăşite în faţa acestei tehnologii revoluționare care reprezintă încununarea a trei premiere. După cum ne-a explicat doctorul Silvia Filipiuc, medic coordonator în cadrul BIOTEST Suceava, aparatul are un sistem propriu de confecționare a cuvetelor de reacție, chiar în momentul în care are loc analiza. „Vorbim de cuvete de unică folosință, prin care practic se elimină erorile date de spălarea și reutilizarea acestora, prezente la sistemele integrate folosite în alte laboratoare”, explică doctor Silvia Filipciuc.  Aceasta subliniază de asemenea că noua tehnologie de la BIOTEST are capacitatea de a prepara automat reactivii, chiar în momentul efectuării analizelor, reactivi care sunt liofilizați, hidratați şi omogenizați cu ultrasunete. Astfel, continuă specialistul de la BIOTEST, se elimină erorile de date de contaminare şi instabilitate a reactivilor,  existente la sistemele integrate actuale.

Foarte important este de asemenea faptul că acul pentru reactivi, cât şi cel pentru probe, se curăță cu ultrasunete, astfel nu există nici o posibilitate de contaminare.

 

Soluţia ultra-integrată a patru tehnologii

Reprezentații Siemens arată că prin această tehnologie achiziționată de cei de la BIOTEST se impune un nou standard mondial în medicina de laborator, explicând că aceste sisteme inteligente Dimension reprezintă soluţia ultra-integrată a patru tehnologii.

Prima tehnologie, ne explică doctorul Silvia Filipiuc, biochimie de rutină şi specială: „Biochimie de rutină, aici intră o gamă foarte largă de analize: investigarea metabolismului glucid, lipidic, proteic, balanţă hidroelectrolitică, până la biochimia specială, teste ca fibromaxul care determină gradul de fibroză al ficatului, se lucrează doar pe acest echipament. Siemens a standardizat scorul ELF (n.r. - care permite estimarea neinvazivă a gradului de fibroză hepatică) şi este singurul acreditat de Asociaţia Europeană pentru Studiul Ficatului”

A doua tehnologie este cu multisenzori, pentru electroliţi (sodiu, potasiul, clor, calciu), iar a treia tehnologie o reprezintă chemiluminiscenţa avansată, de înaltă sensibilitate. „Pentru markeri cardiaci - continuă specialistul BIOTEST, pentru markeri hormonali, care depistează şi monitorizează bolile endocrine, markeri tumorali care depistează şi monitorizează boli oncologice, dar şi teste pentru anemie”.

A patra tehnologie de înaltă specificitate, ne mai arată doctor Silvia Filipiuc, este pentru proteinele plasmatice (imunglobuline), care pentru prima dată sunt integrate într-un asemenea sistem.

„Ce vreau să menţionez este faptul că metodele de lucru sunt standardizate la nivel mondial, nu sunt interferenţe, nu sunt erori, tehnologia este una revoluţionară”, punctează medicul coordonator al BIOTEST Suceava.

 

Laboratorul de radiologie şi imagistică, unic pe piaţa suceveană

În cei 15 ani de existenţă,  BIOTEST are puncte de lucru în municipiul Suceava, Pe Bulevardul George Enescu, nr. 13, în zona staţiei de la Curcubeu, pe strada Ana Ipătescu, numărul 6, şi pe Calea Burdujeni, nr. 13, dar şi în judeţ, la Fălticeni şi Siret, iar în curând va fi inaugurat un laborator  şi la Rădăuţi (în curtea Mănăstirii Bogdana), cu aparatură similară celui de la Suceava.

BIOTEST este unic pe piaţa suceveană şi prin laboratorul de radiologie şi imagistică, dispunând de tehnologie cu achiziţie digitală, laborator în care doza de iradiere foarte mică, calitatea imaginii net superioară unei radiografii efectuate în sistem clasic (developare umedă) şi gradul de detaliere a imaginilor computerizate, fac diferenţa.

 

Îţi poţi lua radiografiile pe CD sau le primeşti prin e-mail

Multe alte informaţii le găsiţi pe site-ul www.biotest.suceava.ro, pagina web a Centrului Medical Biotest, prin care este oferit şi un sistem informatizat al programărilor, fişelor medicale şi rezultatelor investigaţiilor, putând asigura astfel arhivarea îndelungată a datelor, precum şi posibilitatea de trimitere a rapoartelor medicale în format electronic, atât pentru pacient, pentru doctor, cât şi pentru angajatori.

 

Aparatură performantă pentru mamografie şi osteodensitometrie

La BIOTEST se pot face şi mamografii digitale, centrul medical din George Enescu fiind dotat cu un mamograf foarte performant „Mamomat 3000 Nova” -producţie Siemens (2012), cu achiziţie digitală, obţinţându-se o rezoluţie spaţială şi implicit o acurateţe a diagnosticului (investigare a fracţiunilor mamare la standarde ridicate).

De asemenea, Centrul Medical Biotest dispune de un osteodensitometru „Medix 90”, care utilizează o tehnologie specifică ce asigură o bună precizie de măsurare a densităţii mineral osoase la nivelul coloanei lombare, a femurului proximal, a antebraţului, dar şi întregului corp, dar şi vedere laterală a coloanei (pentru determinarea gradului de deformare a vertebrelor). Una dintre funcţiile aparatului determină riscul de fractură pe următori 10 ani. 

 

Singurul aparat de tomografie computerizată dentară CB-CT

Tot la BIOTEST Suceava găsiţi şi singurul aparat de tomografie computerizată 3D din Suceava, o metodă radiologică precisă de investigare a oaselor maxilare şi mandibulare indicată la orice vârstă.

Se efectuează la fel de facil ca şi radiografia clasică ortopantomografică, iar vizualizarea rezultatelor expunerii se face cu ajutorul unui computer. Acest lucru permite vizualizarea simultană în trei planuri (frontal, orizontal şi vertical) a unei zone de interes şi măsurarea acesteia cu precizie între 160-100 microni, în funcţie de modul de operare. Imaginile pot fi preluate uşor de către operator (medic), în sensul măririi contrastului, luminozităţii, rezoluţiei (rezultatele pot ajunge la beneficiar sub formă de CD, pe memory stick sau chiar prin e-mail, putând fi stocate pe termen lung).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un întreg laborator de analize, într-un singur aparat, fără erori umane şi nici de tehnologie.
 Vizualizări articol: 5734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 21 voturi
Un întreg laborator de analize, într-un singur aparat, fără erori umane şi nici de tehnologie2.7521

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei