Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mar 2015 - Anul XX, nr. 49 (5861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Un zâmbet larg, pe 30 de cm pătraţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mulţi ani, doamnelor şi domnişoarelor, să aveţi o primăvară frumoasă, dar şi veselă, aşa cum numai noi, bărbaţii, ştim să o facem. Pentru că eu sunt mai timid, am să las alţi doi reprezentanţi ai breslei să vă distreze. Păstrând, desigur, tematica acestei rubrici. Poate nu ştiaţi, dar pe Eurosport 2 puteţi vedea în direct meciurile din Bundesliga, aceasta fiind denumirea campionatului din Germania, o ţară foarte la modă printre români în ultima vreme. La o astfel de partidă, să zicem Dortmund – Schalke, neimportant, un domn predispus la exagerări, pe numele său Ioan Viorel, afirmă că trei jucători ai gazdelor erau liberi în aceeaşi zonă de teren, estimată de el la 30 de centimetri pătraţi. Dacă zicea „pe metru pătrat”, o încadram la expresii şi treceam mai departe. În primul rând, am realizat că, în mintea sa, suprafaţa respectivă însemna un pătrat cu latura de 30 de centimetri, pe care, cu multă îngăduinţă, un singur om se poate considera „liber”. Liber să-l ocupe, pentru că loc de alţi doi nu prea mai e, poate doar dacă s-ar dezvolta pe verticală, adică ar face o piramidă, ca la circ. Dar staţi (ca la teleshopping, ştiţi dumneavoastră mai bine)! Asta era în mintea domnului comentator, în viaţa reală 30 de centimetri pătraţi înseamnă jumătate din suprafaţa unui... iPhone! Las în seama imaginaţiei dumneavoastră să înghesuiţi acolo trei bărbaţi „liberi”. Apoi, a venit rândul altui domn comentator, Cristi Petre, să destindă atmosfera la mohorâta partidă dintre Frankfurt şi Hamburg. Referindu-se la nu ştiu ce statistică, a spus că este „al cinci sute mecilea”! Fugi de-acilea, că n-am găsit altă rimă mai bună.

Fiindcă mi-a mairămas puţin spaţiu, ceva mai mult de 30 de centimetri pătraţi, am să vă arăt cum se încadrează în acest decor trei bărbaţi eleganţi, cât de cât. Mai întâi, Roger Federer a ţinut s-o complimenteze pe Simona Halep, câştigând şi el acelaşi turneu pe care îl câştigase fata noastră cu o săptămână înainte. E drept, el l-a învins puţin, adică în doar două seturi, pe liderul mondial, un alt domn prezentabil, Novak Djokovic. Da, şi mai e un domn, acela cu muşchi, Rafa Nadal, dar să ştiţi că el poate fi uneori teribil de nepoliticos. De exemplu, aflat în vizită la un turneu în Argentina, el s-a ferit să ia la bătaie alţi invitaţi, cum îi era obiceiul, ocupându-se numai de gazde, de la început, adică din turul secund, şi până la finală (l-o fi bătut şi pe Juan Monaco?). E drept, domnul cu muşchi nu-i prea înghite pe compatrioţii lui Messi, doar se ştie că el ţine cu, mă scuzaţi, Real Madrid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un zâmbet larg, pe 30 de cm pătraţi.
 Vizualizări articol: 1328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un zâmbet larg, pe 30 de cm pătraţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei