Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 feb 2015 - Anul XX, nr. 25 (5837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare MS

Ambulanţa Suceava vrea 1.125.000 de lei pentru un garaj nou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lipsa unui garaj în staţia centrală a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava produce disfuncţionalităţi în activitatea acestei unităţi, în special pe timp de iarnă, când se înregistrează temperaturi scăzute. Fiindcă nu există un adăpost pentru mașini, autosanitarele nu pornesc întotdeauna la cheie, iar uneori au geamurile îngheţate, ceea ce presupune întârzieri în răspunderea la solicitări. Directorul unităţii, doctorul Daniel Martiniuc, spune că din cauza unor astfel de probleme se pot pierde minute preţioase dacă ambulanţele sunt chemate la o misiune urgentă şi apreciază că ridicarea unui garaj în curtea staţiei centrale ar îndepărta neajunsurile.

Şeful SAJ Suceava a calculat şi suma de care ar fi nevoie pentru o construcţie de acest gen: 1.125.000 de lei. Sursa finanţării ar trebui să fie Ministerul Sănătăţii, ţinând cont că resursele proprii ale unităţii sunt limitate, iar un memoriu în acest sens a fost deja transmis autorităţilor de la Bucureşti.

 

Cheltuieli inutile pentru menţinerea autosanitarelor în stare de funcţionare

Directorul Martiniuc a explicat în demersul său că lipsa unor spaţii pentru parcarea ambulanţelor presupune an de an cheltuieli care nu sunt niciodată recuperate şi a explicat şi de ce: „Pentru a proteja aparatura medicală şi medicaţia din truse de îngheţ se consumă multă energie electrică, deoarece trebuie să folosim aeroterme suplimentare, care să menţină în interiorul maşinilor o temperatură adecvată. De asemenea, menţinerea ambulanţelor într-o stare propice plecării imediate în cursă necesită pornirea şi funcţionarea în gol a motorului, de unde rezultă şi un consum suplimentar de carburant. Pe de altă parte, temperaturile scăzute suprasolicită acumulatorii auto de pe ambulanţe, care la nici o maşină nu au rezistat mai mult de doi ani de zile. Tot frigul a creat şi probleme de etanşare, prin rigidizarea semeringurilor, a unor subansamble din componenţa motoarelor de pe autosanitare, cauzând pierderi de ulei de motor sau de servodirecţie”.

 

Garajul ar putea fi construit pe terenul ocupat acum de două clădiri vechi

În memoriul său, şeful SAJ Suceava a insistat asupra celui mai mare neajuns din punctul său de vedere, şi anume răspunderea cu întârziere la apelurile de urgenţă: „În timpul staţionării între solicitări geamurile îngheaţă, iar uneori se întârzie plecarea în cursă până când se asigură o vizibilitate corespunzătoare. Mai mult, anvelopele fiind foarte reci, se produc probleme de aderenţă, ceea ce influenţează negativ viteza de deplasare”.

Doctorul Daniel Martiniuc a arătat că în curtea staţiei centrale există două construcţii, dintre care un depozit, dar clădirile sunt într-o stare avansată de degradare şi cu instalaţiile nefuncţionale. Fiindcă nu mai au nici o utilitate, conducerea SAJ Suceava ar vrea să le demoleze, iar în locul lor să construiască un garaj.

Staţia centrală a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava deserveşte 227.195 de locuitori şi o suprafaţă de 1.046 de kilometri pătraţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulanţa Suceava vrea 1.125.000 de lei pentru un garaj nou.
 Vizualizări articol: 1173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ambulanţa Suceava vrea 1.125.000 de lei pentru un garaj nou5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tolstolob umplut La Hârjăuca, pe Valea Ichelului, în Basarabia, mănăstirea veche de trei veacuri, am g[sit-o pe Valentina Podgurschii, cea care găteşte pentru sfinţii părinţi, am aflat-o pregătind orețetăcu un nume straniu: „Tolstolob... Citeşte