Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 nov 2014 - Anul XIX, nr. 265 (5774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Risc de îmbolnăvire

Ministerul Sănătăţii întârzie campania de vaccinare gratuită împotriva gripei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei a populaţiei cu risc crescut de îmbolnăvire întârzie, Ministerul Sănătăţii nedistribuind nici până la această oră în teritorii dozele necesare. La nivel naţional, campania gratuită de vaccinare antigripală debutează de obicei la începutul lunii noiembrie, însă şi în acest an sunt probleme în ceea ce priveşte demararea acţiunii de imunizare. La Suceava, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a solicitat ministerului de resort 35.000 de doze de ser, dar nici până acum nu se cunoaşte data la care fiolele ar urma să fie livrate pentru a putea fi împărţite medicilor de familie şi spitalelor, în vederea vaccinării populaţiei incluse în categoriile de risc.

În timp ce campania Ministerului Sănătăţii a ratat startul, afecţiunile respiratorii fac tot mai multe victime printre suceveni, arată datele centralizate la nivel judeţean de DSP. Astfel, potrivit evidenţelor, în săptămâna 3-9 noiembrie, 2.020 de oameni au fost diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare.

 

Majoritatea îmbolnăvirilor de sezon, înregistrate în rândul copiilor

Cele mai multe cazuri, respectiv 622, au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 şi 14 ani, categorie de vârstă urmată de 2-4 ani, cu 433 cazuri, 15-49 ani, cu 406 cazuri, 0-1 an, cu 272 de cazuri, 50-64 de ani, cu 166 de cazuri, şi 65 de ani şi peste, cu 120 de cazuri.

În săptămâna 3-9 noiembrie, alte 406 persoane din judeţ au fost diagnosticate cu pneumonii. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 101, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, urmată de 15-49 ani, cu 96 de cazuri, 2-4 ani, cu 72 de cazuri, 50-64 de ani, cu 54 de cazuri, 0-1 an, cu 45 de cazuri şi 65 ani şi peste, cu 38 de cazuri. Până în prezent, în judeţ, nu a fost semnalat nici un caz compatibil cu gripa.

Conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 5 până la 15% din populaţie este afectată anual de infecţii ale tractului respirator superior în timpul epidemiilor de gripă anuale. Gravă problemă de sănătate publică, gripa afectează toate persoanele, indiferent de vârstă, însă adulţii cu vârsta de peste 65 de ani şi copiii sub 2 ani sunt categoriile cele mai vulnerabile.

Acestor categorii cu risc crescut de îmbolnăvire li se alătură persoanele care suferă de afecţiuni cronice cardiace, pulmonare, renale, hepatice, sangvine, diabet sau boli care au efecte negative asupra sistemului imunitar.

 

Anual, în lume, epidemiile de gripă generează între 3 şi 5 milioane de îmbolnăviri severe

La nivel global, gripa afectează 5% - 10% dintre adulti şi 20% - 30% dintre copii.

Persoanele aflate în grupele de risc (copiii mici, bătrânii şi persoanele cu afecţiuni grave) sunt şi cele care, de obicei, ajung să fie spitalizate sau chiar să moară din cauza gripei. Anual, epidemiile de gripă generează la nivel mondial între trei şi cinci milioane de cazuri severe de gripă şi între 250.000 şi 500.000 de cazuri de deces.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea anuală, înaintea începerii fiecărui sezon gripal. Serul trebuie administrat mai ales persoanelor din grupele cu risc crescut de îmbolnăvire, care includ femeile însărcinate, copiii între 6 luni şi 5 ani, persoanele trecute de 65 de ani, bolnavii cronici şi personalul medico-sanitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Sănătăţii întârzie campania de vaccinare gratuită împotriva gripei.
 Vizualizări articol: 1215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Sănătăţii întârzie campania de vaccinare gratuită împotriva gripei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei