Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 nov 2014 - Anul XIX, nr. 265 (5774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recomandare

Lungu face din nou apel la suceveni să-l voteze duminică pe Ponta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a făcut ieri din nou apel la suceveni să voteze cu candidatul PSD, Victor Ponta, la alegerile prezidenţiale de duminică. „În calitate de primar independent al municipiului Suceava, sprijin candidatura domnului Victor Ponta la preşedinţia României. Domnul Ponta a ajutat şi va ajuta oraşul nostru. Am votat la primul tur cu Victor Ponta şi voi vota şi la turul al doilea la fel, tot cu Victor Ponta. După cum se conturează, Victor Ponta va câştiga preşedinţia României şi este bine să o câştige şi cu voturile sucevenilor. Să-i votăm pe cei care sprijină oraşul nostru. Şi eu votez Victor Ponta”, a fost ceea ce Lungu a numit „apel către suceveni”. Primarul de Suceava nu a explicat de ce şi pentru cine „este bine” ca Victor Ponta să câştige alegerile „şi cu voturile sucevenilor”. 

Deşi Ion Lungu a recomandat şi la primul tur al alegerilor aceeaşi opţiune de vot, în data de 2 noiembrie câştigător în municipiul reşedinţă de judeţ a fost candidatul ACL, Klaus Iohannis.

 

Lungu nu cere voturi, face doar „recomandări”

Victoria lui Iohannis în Suceava a fost decisă de electoratul din cartierele Burdujeni şi Obcini, unde s-a înregistrat cea mai mare diferenţă de voturi între cei doi candidaţi. Cele două mari cartiere ale Sucevei au făcut diferenţa dintre candidaţi şi l-au adus pe Iohannis în poziţia de câştigător. În Obcini, candidatul ACL a avut un plus de 718 voturi, 2.565/ 1.847, iar în Burdujeni diferenţa a crescut la 915 voturi, 5.499/ 4.584.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile în cartierele Burdujeni, Obcini, Zamca şi Centru, în timp ce Victor Ponta a fost preferat de alegătorii din cartierele Mărăşeşti, George Enescu şi Iţcani.

În municipiul Suceava Klaus Iohannis a avut cu 1.467 voturi mai mult faţă de Victor Ponta.

În judeţ, câştigător a fost Victor Ponta, cu 43,84%. Candidatul ACL, Klaus-Werner Iohannis a înregistrat 32,63%.

Întrebat ce explicaţie are pentru faptul că, în primul tur, electoratul sucevean nu i-a luat apelul în seamă atât de mult pe cât se aştepta, primarul Ion Lungu a precizat: „Eu recomand, n-am cerut voturi în numele lui Lungu. Când voi cere un vot în numele meu, sunt convins că va fi altfel”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu face din nou apel la suceveni să-l voteze duminică pe Ponta.
 Vizualizări articol: 1966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 6 voturi
Lungu face din nou apel la suceveni să-l voteze duminică pe Ponta1.556

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei