Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 nov 2014 - Anul XIX, nr. 265 (5774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect de hotărâre

O instituţie a statului ar putea fi scoasă în stradă, pentru a face loc unei grădiniţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Membrii Consiliului Local Suceava se vor întruni astăzi, la ora 10.00, într-o şedinţă extraordinară, al cărei unic proiect de pe ordinea de zi vizează transformarea sediului Agenţiei de Protecţie a Mediului în grădiniţă.

Şedinţa extraordinară a fost iniţiată de consilierii ACL,care, în prima parte a proiectului supus dezbaterii deliberativului local, spun „se împuterniceşte primarul municipiului Suceava să facă demersurile necesare pentru înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit în cartierul Obcini”.

„Până la un punct, acest proiect de hotărâre este corect. Partea care nu este corectă şi reprezintă un abuz este cea prin care grădiniţa ar trebui înfiinţată în clădirea folosită ca sediu, în momentul de faţă, de către Agenţia de Protecţie a Mediului Suceava. Nu avem baza legală să facem naţionalizări în Suceava”, consideră primarul Ion Lungu, care spune că în şedinţa de azi nu va fi prezentat şi un raport de specialitate, prin care se prezintă poziţia oficială a administraţiei locale, în baza temeiului legal.

„Este un proiect abuziv,  am termen 30 de zile să fac raportul de specialitate, adică până pe 30 noiembrie, dar, evident, va fi un raport negativ. Dar, fiind vorba de o şedinţă extraordinară, proiectul poate fi discutat mâine (n.r. azi) şi fără raportul de specialitate al primarului”, a adăugat Lungu.

Edilul sucevean a spus că nu este nevoie de măsuri extremiste pentru a se deschide o nouă grădiniţă în cartierul Obcini, pentru că există şi alte soluţii.

„Şi pentru mine este o prioritate amenajarea unei grădiniţe noi în cartierul Obcini, am şi indentificat o serie de posibilităţi de a face grădiniţa nouă, în 2015 expiră contractul de asociere cuIchim Serv şi putem găsi o altă soluţie decât cea propusă acum. Este cel mai abuziv proiect de hotărâre pe care l-am văzut iniţiat în cei 14 ani de când sunt în administraţie – zece ani ca primar şi patru în calitate de consilier local”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului Suceava, Vasile Oşean, a precizat că imobilul în care funcţionează instituţia, situat pe strada Bistriţei, este în proprietatea Ministerului Mediului, iar terenul de dedesubt este închiriat de la Primăria Suceava, dar s-a abţinut de la comentarii referitoare la iniţiativa unora dintre consilierii locali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O instituţie a statului ar putea fi scoasă în stradă, pentru a face loc unei grădiniţe.
 Vizualizări articol: 3488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
O instituţie a statului ar putea fi scoasă în stradă, pentru a face loc unei grădiniţe3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Curtea de Conturi la primarie trimis de
(13 nov 2014, 11:17:17
Municipalitatea suceveană este din nou în atenţia Curţii de Conturi. Acesta este cel de-al doilea control al Curţii de Conturi din acest an, dar, spre deosebire de cel din primăvară, este vorba de un control tematic, pentru analizarea performanţei sistemului de iluminatul public din municipiul Suceava.
Raportul Curtii de Conturi 2010.
În 2010, în plină criză economică, autorităţile locale au irosit zeci de milioane de euro pe achiziţii şi sporuri plătite ilegal, arată ultimul raport public al Curţii de Conturi.
În opinia auditorilor Curţii de Conturi, mare parte dintre edili au ignorat Legea achiziţiilor publice la atribuirea unor contracte; le-au acordat ilegal sporuri şi prime subordonaţilor; au încălcat normele privind administrarea şi gestionarea patrimoniului primăriei, al consiliului judeţean sau al consiliului local şi au aruncat pe apa sâmbetei fondurile alocate de la bugetul statului. Printre judeţele cu cei mai risipitori primari se numără Caraş-Severin, Bihor, Sibiu, Timiş, Braşov, Suceava şi municipiul Bucureşti. 86 de milioane de euro este suma cheltuită ilegal de autorităţile locale în 2010.
La capitolul ,,achiziţii", cei mai risipitori edili s-au dovedit a fi, potrivit Curţii de Conturi, cei din Suceava care au irosit 6,6 milioane de lei (1,5 milioane de euro), Braşov - 4,2 milioane de lei (990.000 de euro) şi Argeş - 3,6 milioane de lei (840.000 de euro).

2.   Raport Curtea de Conturi 2011 trimis de
(13 nov 2014, 11:28:37
-Un control al Curţii de Conturi a arătat că modul în care Casa Naţională de Pensii este administrată, este unul dezastruos. Curtea de Conturi a descoperit pierderi de peste 130 de milioane de euro, iar datoriile nerecuperate au depăşit 6 miliarde de euro.De asemenea, Curtea de Conturi a constatat lipsa a peste şapte milioane de euro cheltuite pe pensii plătite din greşeală de două ori sau pe pensii acordate unor persoane decedate şi chiar servicii gratuite prestate către firme private.
Curtea De Conturi a gasit la Casa Judeteana de Pensii Suceava o frauda de 5 miliarde de lei vechi din banii de ajutor de inmormantare.

3.   Curtea de Conturi trimis de
(13 nov 2014, 11:39:38
Toate aceste raporturi nu au nici o valoare deoarece nimeni nu le cerceteaza mai departe.Curtea de Conturi nu este abilitata de a incepe urmariri penale.Ea doar face raporturile.Mai mult,prin legea amnistierii fiscale adoptata de guvern aceste rapoarte au fost practic anulate.Multi pensionari de boala au comis fapte penale pentru a obtine acele pensii.Multe mamici care au luat alocatia au incalcat legea prestand si serviciu.Multi bugetari care au luat diverse prime ,le-au luat prin incalcarea legii.Dar guvernul PSD a sters totul cu buretele si toata lumea e fericita electoral.
4.   Jumatate din Biroul central PSD urmarit penal trimis de
(13 nov 2014, 11:44:41
LIVIU DRAGNEA Preşedinte Executiv-Trimis în judecată pentru corupţie
DAN NICA Vicepreşedinte-Dosarele Microsoft şi EADS
EUGEN BEJINARIU Vicepreşedinte-Dosarele Microsoft şi EADS
DAN ŞOVA Vicepreşedinte-Cercetat pentru corupţie
GHEORGHE NICHITA Vicepreşedinte-Cercetat pentru corupţie
PAUL STĂNESCU Vicepreşedinte-Cercetat pentru corupţie
MIRCEA COSMA Vicepreşedinte-Cercetat pentru corupţie
MARIAN OPRIŞAN Vicepreşedinte-Trimis în judecată pentru corupţie
ECATERINA ANDRONESCU Vicepreşedinte-Cercetată pentru corupţie
MIRCEA DRĂGHICI Trezorier-Cercetat pentru corupţie
GHEORGHE BUNEA STANCU Preşedinte CFN-Trimis în judecată pentru corupţie
ILIE SÂRBU Lider grup Senat-Cercetat pentru corupţie
5.   Legea amnistierii si gratierii trimis de
(13 nov 2014, 11:51:41
Liderii PDL şi PNL au cerut, din nou, reintroducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea pentru a fi trantita, însă pesediştii au votat împotrivă, iar propunerea a fost respinsă. Deputaţii PDL şi PNL au pregătit pe bănci mai multe foi pe care scrie "Ponta, când îl graţiezi pe Voiculescu?", în semn de protest că PSD ţine la sertar legea. Această lege este şi cea care a dus la anchetarea lui Viorel Hrebenciuc şi a lui Dan Şova, cei doi fiind interceptaţi în timp ce deputatul PSD îi promitea lui Şova că-l va susţine la preşedinţia partidului în schimbul unei legi privind amnistia şi graţierea." Astăzi am avut dovada că Victor Ponta minte şi că primul proiect de lege pe care îl va promulga în cazul în care va ajunge preşedinte va fi Legea amnistierii şi graţierii. E un mare mincinos şi obstrucţionează justiţia", a declarat George Scutaru, liderul liberalilor, după şedinţa de plen.
6.   Ciudatenii electorale trimis de
(13 nov 2014, 11:57:48
*Cătălina Dumitrescu este profesoară de fizică la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” din Ploieşti , cu o experienţă de 32 de ani în sistemul de învăţământ. În cursul zilei de marţi, profesoara a primit vestea de la colegi şi de la director că profesorii au primit pe card cei 150 de euro de la Ministerul Educaţiei.
„Nu am de ce să-i iau, pentru că sunt mită electorală. Nu am cerut aceşti bani. Eu nici nu ştiam că poţi primi bani prin legea educaţiei”, a spus Cătălina Dumitrescu.
*Cu doar câteva zile înainte de cel de-al doilea tur de scrutin, 370 de profesori din Maramureş au primit un email prin care au fost îndemnaţi ca pe 16 noiembrie să voteze cu Victor Ponta.
Viitorul educaţiei este în mâinile noastre.
Votaţi Victor Ponta – un preşedinte educat pentru educaţie!”.:))
*"Îmi pare tare rău, Pinocchio", o piesă cu dedicaţie pentru Victor Ponta de la 1Q Sapro
“Mai du-te, mă / Mai lasă-ne, / Nu las un om ca tine să conducă, / Ai nasul cât o autostradă lungă,/ Îmi pare rău, Pinocchio!”

7.   CONFRUNTAREA trimis de
(13 nov 2014, 12:09:02
A fost cu totul altceva.Organizarea a fost impecabila,formatul la fel.Staff-urile au pregatit intalnirea profesionist si elaborat.Madalina Puscalau a fost mult mai buna decat Rares Bogdan.Fapt curios,confruntarea de la B1TV a fost transmisa doar de DIGI24.Posturile lui Ponta,Antena 3 si Romania TV nu au dat confruntarea.Au stiut ca de data aceasta Iohannis va avea o prestatie stralucitoare si l-au boicotat.Postul B1TV a avut cea mai mare audienta din istoria lui.A fost pe primul loc cu aproape 2 milioane telespectatori.Si Digi 24 a avut audienta buna,oricum peste Antena 3,Romania TV si realitatea.
8.   CONFRUNTAREA trimis de
(13 nov 2014, 12:17:15
Iohannis a fost pregătit pentru dezbatere şi acest lucru i-a generat siguranţă. Ponta a fost şicanat şi acest lucru l-a surprins, generând unele momente în care premierul nu a părut atât de sigur de sine. Iohannis a câştigat jocul aşteptărilor şi a punctat, egalând scorul general al dezbaterilor. A fost probabil ultimul moment important al campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.Faptul că au existat momente în care premierul a fost defensiv şi a apelat la ruperi de ritm a generat percepţia că loviturile lui Iohannis şi-au atins ţinta. Victor Ponta a reuşit rar să dea mesaje clare. Foarte puţini trebuie să fi fost cei care se aşteptau să-l vadă pe Victor Ponta în defensivă, lucru care s-a întâmplat de mai multe ori în timpul emisiunii.Premierul nu s-a aşteptat ca Iohannis să fie mult diferit de cel pe care l-a avut alături marţi seara. Aici a fost o eroare.
9.   CONFRUNTAREA trimis de
(13 nov 2014, 12:25:00
In dezbatere iar s-au infiltrat afirmatii inexacte.Referitor la plagiat,Ponta a spus ca ICCJ a dat o sentinta definitive si irevocabila.ICCJ nu a spus ca Ponta nu a plagiat,ci ca sesizarea este inadmisibila.Ponta a zis ca Romania nu a fost niciodata in recesiune tehnica.Romania a inregistrat doua semestre consecutive de contractie economica,deci a fost in recesiune economica.
Iohannis a punctat cu votul din diaspora,a adus doua dosare cu marturii ale romanilor care nu au putut vota.Apoi a fost lista cu cei 38 de demnitari PSD penali.
A fost fotografia de grup din momentul în care PSD picheta sediile PDL din Piteşti în semn de sprijin pentru colegul lor Constantin Nicolescu, la acel moment şeful CJ Argeş, arestat pentru dare de mită şi trafic de influenţă. În această fotografie apar Victor Ponta, Adrian Năstase, Titus Corlăţean, Tudor Pendiuc, Marian Vanghelie, Ecaterina Andronescu, Adrian Severin, Viorel Hrebenciuc.

10.   CONFRUNTAREA trimis de
(13 nov 2014, 12:49:49
Domnul Ponta a gresit si cu terenurile retrocedate in Sibiu.Primarul nu are nici o treaba cu retrocedarile.E treaba ANRP si eventual a prefectului,ambele institutii in subordinea guvernului.
Au fost doua momente epocale:
”În cazul în care contracandidatul meu va fi ales preşedinte, a doua zi în Parlament va fi aprobată legea amnistiei şi graţierii, iar noul preşedinte domnule Ponta o va promulga şi ne vom trezi în societate înapoi cu toţi corupţii şi condamnaţii care acum sunt fie condamnaţi, fie cercetaţi, acum albiţi”
”Haideţi să facem o treabă între bărbaţi. Mâine se convocă Parlamentul, poimâine intrăm şi respingem legea amnistiei şi graţierii şi dăm liber la toate cercetările şi arestările”, i-a propus Iohannis.
Al doilea:
Domnule Iohannis, acum l-am văzut pe Traian Băsescu, din nou. Acelaşi fariseism, acelaşi, dacă vreţi încredere că-i prosteşte încă o dată pe români. Eu voi trăi în România fără Băsescu şi Iohannis”.
Iohannis a replicat: "Oare, domnule Ponta, i-a prostit domnul Băsescu pe români când v-a pus prim-ministru? Fiindcă pe mine m-a refuzat. Pe dumneavoastră v-a pus. Concluzia, dragi români, puteţi să o trageţi singuri”.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei