Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iun 2014 - Anul XIX, nr. 142 (5651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Grav

Medicii nu mai au cu ce vaccina bebeluşii din maternităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Între 600 şi 700 de nou-născuţi vor rămâne în fiecare lună neprotejaţi împotriva unor boli grave ca tuberculoza şi hepatita B din cauza Ministerului Sănătăţii, care a întârziat licitaţiile pentru achiziţia vaccinurilor. Directorul adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a informat ieri că rezervele de vaccin împotriva tuberculozei şi hepatitei B s-au epuizat şi nu mai pot fi refăcute, criza fiind una naţională. „În urmă cu două luni s-a făcut o redistribuire a vaccinurilor între judeţe, dar acum nu mai avem de unde aduce deoarece toate maternităţile din ţară au terminat stocurile”, a explicat adjunctul DSP. Dr. Cătălina Zorescu a declarat că vaccinurile împotriva tuberculozei şi hepatitei B nu mai ajung decât până la finele săptămânii, iar cantităţile nu vor fi suplimentate până când Ministerul Sănătăţii nu va finaliza procedura de achiziţie.

 

Vaccinul BCG se inoculează bebeluşilor în primele şapte zile de la naştere

Responsabilul Direcţiei de Sănătate Publică a adăugat că maternităţile din judeţ au rămas descoperite în ceea ce priveşte aprovizionarea cu vaccin BCG din cauza modului în care acesta este ambalat, în fiole de câte 20 de doze, care trebuie utilizate foarte repede, în maxim şase ore de la deschidere. „Serul nu este folosit în totalitate, iar peste 70% din cantitatea de ser se risipeşte”, a arătat adjunctul DSP Suceava. Pentru ca în următoarele şase luni bebeluşii din maternităţi să poată fi imunizaţi împotriva tuberculozei ar fi nevoie de 1.000 de fiole a câte 20 de doze fiecare.

În maternităţi, vaccinul BCG se administrează bebeluşilor în primele şapte zile de la naştere. Serul utilizat în momentul de faţă este importat din Canada.

 

Vaccinul împotriva hepatitei B, administrat în primele 24 de ore de la naştere

Judeţul Suceava s-a mai confruntat cu o lipsă de vaccin BCG în 2011 şi 2010, când lipsa serului împotriva tuberculozei a provocat o adevărată psihoză în rândul părinţilor, aceştia refuzând să-şi scoată copiii din casă şi încercând să-i protejeze cât mai mult de contactul cu alte persoane. Dr. Cătălina Zorescu a precizat ieri că bebeluşii care ar rămâne neimunizaţi contra tuberculozei ar putea fi recuperaţi la vaccinare în maxim trei luni, evident dacă Ministerul Sănătăţii va finaliza între timp achiziţiile.

Vaccinul împotriva hepatitei B se administrează bebeluşilor în maternitate în primele 24 de ore de la naştere. Serul antihepatită B utilizat în momentul de faţă este de provenienţă poloneză. Pentru următoarele şase luni, medicii din maternităţi ar avea nevoie pentru imunizarea bebeluşilor de circa 5.000 de fiole, a mai spus adjunctul DSP Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii nu mai au cu ce vaccina bebeluşii din maternităţi.
 Vizualizări articol: 1348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii nu mai au cu ce vaccina bebeluşii din maternităţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine monitorul de suceava trimis de
(23 iun 2014, 12:47:26
De ce ati dezactivat comentariile la articolul cu judecatorii spagari?!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei