Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iun 2014 - Anul XIX, nr. 142 (5651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Direcţia de Evidenţă a Populaţiei Suceava

Săptămâna aceasta nu se eliberează cărţi de identitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care au nevoie să înlocuiască ori să obţină pentru prima dată cartea de identitate vor trebui să aibă răbdare până săptămâna viitoare, când va fi reluată eliberarea acestor documente oficiale.

„În perioada 23-27 iunie 2014 nu se eliberează actele de identitate la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei Suceava”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că acest serviciu nu este disponibil din motive tehnice.

Mai exact, în intervalul amintit se lucrează la implementarea unui nou sistem integrat de producerea şi actualizarea informaţiilor privind evidenţa persoanelor, la nivel naţional.

Şeful municipalităţii sucevene a precizat că persoanele ale căror acte de identitate sunt pe cale să expire, cele care le-au pierdut sau deteriorat se pot prezenta cu documentaţia pentru preschimbare, însă eliberarea cărţilor de identitate se va face de săptămâna viitoare.

„Înţeleg că urmează ca documentele să se elibereze la nivel naţional şi, ca atare, este necesară introducerea acestui sistem. Se va face o inventariere şi la nivel judeţean, astfel încât în perioada 23-27 iunie se primesc documentele pentru schimbarea actelor de identitate, însă eliberarea acestora nu este posibilă”, a adăugat Lungu.

Obiectivul proiectului "Sistem Naţional Integrat de Introducere şi Actualizare a Informaţiilor Legate de Evidenţa Persoanelor" este emiterea şi gestiunea actelor de identitate în conformitate cu legislaţia României şi cu recomandările Uniunii Europene.

Sistemul va oferi posibilitatea interconectării cu celelalte sisteme informatice naţionale, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar şi ale beneficiarilor externi.

Prin intermediul portalului se vor asigura şi verificări de către structurile din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, în bazele de date centrale de evidenţă a persoanelor privind forma şi conţinutul paşapoartelor, permiselor de conducere, actelor de identitate.

De asemenea, prin aplicaţia de emitere a certificatelor de cazier judiciar, implementată la nivelul judeţelor şi localităţilor, se urmăreşte eficientizarea actualelor fluxuri de informaţii, prin modificarea arhitecturii sistemului şi a bazelor de date.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămâna aceasta nu se eliberează cărţi de identitate.
 Vizualizări articol: 2982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Săptămâna aceasta nu se eliberează cărţi de identitate3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nea primaru.. trimis de
(23 iun 2014, 11:07:02
eu sper cat de repede sa vad DNA-ul si in curtea primariei.. credca vin incet si sigur.. tare m.as bucura sa te vad la mititica ..sa imparti sarmale in celule.tu si cu sleata.. si seara sa dai stingerea luminii sfinte.. apoi in timpul liber sa pictezi oua..si sa te alegi la sfarsitul calatoriei cu o statuie fix in centru sucevei
1.1  RE: Nea primaru.. trimis de
(23 iun 2014, 11:08:26
cu alte cuvinte n.ai facut un ....t maro ptr orasul asta.. doar parcuri ptr copii cu doi lei care deja incepi sa le repari.. .. vine vine incet si sigur.. sa bata la usa ta mos DNA!!
2.   Eroare? trimis de
(23 iun 2014, 11:16:00
Ma intreb de ce la primul articol nu se poate comenta sau e libera exprimare singur acasa
2.1  RE: Eroare? trimis de
(23 iun 2014, 11:18:42
pt ca cineva de la monitorul e prieten cu ..cineva arestat..simplu .. si nu lasa ca alti cetateni sa-si spuna amarul si sa ajunga martori ..combinatii... speram si la ei ceva perchezitii
3.   Uitati-va la articolul de ieri trimis de
(23 iun 2014, 11:36:50
toate comentariile de ieri vreo 70 la numar au fost sterse toate si nici nu te lasa sa comentezi.
3.1  RE: Uitati-va la articolul de ieri trimis de
(23 iun 2014, 19:00:39
Vai ce soarta nedreapta are postacul rubicond de taz izman de pamp a lache pentru ca munca lui stropita cu sudoarea condeiului cordit a fost stearsa, s-a eterizat in neantul uitarii. Pacat mare pacat cum pot sa-l faca niste oameni rai de la monitoru pe acest bulache nevricos la pisi sic.
4.   Ptr DAMBU trimis de
(23 iun 2014, 11:49:14
CE BINE IMI PARE CA TE-AU LEGAT GUNOI CE IESTI CA PREA MULTA LUME A SUFERIT DIN CAUZA TA.
5.   Rusine monitorul de suceava trimis de
(23 iun 2014, 12:40:31
De ce ati dezactivat comentariile la articolul cu judecatorii spagari?!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei