Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iun 2014 - Anul XIX, nr. 142 (5651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Terapii alternative

Cursanţi din ţară şi străinătate, iniţiaţi în masajul japonez, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

21 de persoane din ţară şi străinătate s-au întâlnit la Suceava pentru un curs de iniţiere în terapia Yumeiho. Sensei Sorin Iga, preşedintele Societăţii Române de Yumeiho, instructor-terapeut gradul VI (în lume, la ora actuală există doar şapte grade), reprezentant internaţional al Institutului Internaţional de Medicină Preventivă Practică din Tokyo – Japonia, le-a predat cursanţilor din Suceava, Botoşani, Bacău, Iaşi, Câmpulung Moldovenesc, dar şi din Siena - Italia şi Chişinău - Republica Moldova, timp de opt zile, tainele terapiei manuale japoneze, fiind al patrulea curs de iniţiere organizat la Suceava.

Cursanţii (studenţi la kinetoterapie, medici, tehnicieni maseuri, contabili, funcţionari etc.), cu vârste cuprinse între 16 şi 48 de ani, au primit sâmbătă, 21 iunie, la sfârşitul stagiului de pregătire, grade, în funcţie de nivelul de cunoştinţe acumulate. Trei cursanţi au primit gradul III şi titlul de terapeut Yumeiho, şapte au primit gradul II şi un cursant a primit gradul I. Pentru ceilalţi participanţi la pregătire, cursul acesta a reprezentat un stagiu de perfecţionare fără a primi grade. Examenul de final a constat în teste grilă şi examinare orală (cunoştinţe de anatomie) şi proba practică, efectuarea unei şedinţe complete de Yumeiho.

 

Un preot sucevean practică în timpul liber masajul japonez

Suceveanul Cătălin Cornel Mureş, terapeut Yumeiho gradul IV, care este şi preot la Parohia „Sf. Mina” din Suceava (cartierul Obcini), ne-a spus că practică masajul japonez Yumeiho în timpul liber, pentru că tehnica este foarte eficientă, în primul rând în cazul afecţiunilor coloanei vertebrale. „Terapia Yumeiho se adresează tuturor pacienţilor, cu câteva excepţii, şi poate fi învăţată de oricine. Nu contravine moralei, dimpotrivă, protejează intimitatea pacientului şi a terapeutului, prin faptul că se aplică pe pacientul complet îmbrăcat”, ne-a explicat preotul Cătălin Mureş, care este convins că poate alina sufletul oamenilor, în calitate de preot, şi suferinţa trupească, în calitate de terapeut.

„Lumea îi spune masaj. Yumeiho nu este masaj, este o artă, o tehnică prin care faci să erupă forţa vitală din organism. Yumeiho conţine o sută de proceduri simple şi foarte eficiente care se aplică pe corpul pacientului şi detensionează musculatura.Pe tot parcursul terapiei, pacientul este complet îmbrăcat. În patru ani de practică nu am întâlnit pe nimeni care să nu fie încântat de Yumeiho, de starea pe care o are pacientul la sfârșitul ședinței”, a mai spus preotul Cătălin Mureş.

 

Yumeiho este doar o terapie manuală, care nu contravine creştinismului sau moralei

Am mai aflat de la Cătălin Mureş că Yumeiho se adresează structurilor profunde din corpul nostru: muşchi, tendoane, ligamente, articulaţii, pe care le detensionează şi le redă mobilitatea funcţională pe care trebuie să o aibă în mod normal. „La Suceava, Yumeiho este practicat de patru ani şi este din ce în ce mai cunoscut şi apreciat de pacienţi de toate vârstele. Yumeiho este doar o terapie manuală, nu are implicaţii filosofice, teologice sau de altă natură, care să contravină creştinismului sau moralei. Yumeiho îşi are originile în medicina tradiţională chineză şi japoneză veche şi a fost  pusă într-o formă actuală de O-sensei Saionji Masayuki, ca să poată fi înţeleasă şi practicată de oricine, în secolul în care trăim”, ne-a mai explicat Cătălin Mureş.

Acest masaj japonez nu neagă medicina clasică, ci vine să ajute pacienţii care au încredere în medicina alternativă, care nu mai vor tratamente cu antiinflamatoare în exces, pentru suferinţele generate de afecţiunile coloanei vertebrale. Prin Yumeiho (terapie prin presare şi manipulări osteoarticulare) se pot vindeca sau ameliora afecţiuni ale sistemului osos, migrene, dar şi afecţiuni hepatice sau ale stomacului, reglează hipertensiunea, hipotensiunea şi este eficient şi împotriva obezităţii.

Masajul Yumeiho este recomandat şi femeilor însărcinate, ca să scape de durerile de spate, precum şi pentru cei care, în urma unor accidente, au rămas cu dureri la nivelul mâinilor, picioarelor, toate provocate de afecţiuni ale coloanei vertebrale. Pentru mai multe informaţii despre această terapie alternativă puteţi lua legătura cu preotul Cătălin Mureş (Centrul Judeţean Suceava Yumeiho), la numărul de telefon 0746 839 453. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursanţi din ţară şi străinătate, iniţiaţi în masajul japonez, la Suceava.
 Vizualizări articol: 3538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Cursanţi din ţară şi străinătate, iniţiaţi în masajul japonez, la Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei