Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2014 - Anul XIX, nr. 113 (5622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pentru sezonul cald

Spitalele îşi refac stocurile de ser antiviperin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalele sucevene îşi refac stocurile de ser antiviperin pe care să-l administreze pacienţilor muşcaţi de şarpe în acest sezon cald. Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unitatea care ar trebui să trateze cele mai deosebite cazuri, a anunţat ieri că deţine deja în farmacie cinci flacoane, cantitatea urmând a fi suplimentată în funcţie de necesităţi.

Şi celelalte spitale au informat că au demarat achiziţiile de ser antiviperin. La Vatra Dornei, conducerea spitalului a comandat într-o primă fază trei flacoane, care vor fi livrate până săptămâna viitoare. Aceeaşi cantitate urmează să primească în perioada imediat următoare şi Spitalul Câmpulung Moldovenesc.

Spitalele Rădăuţi şi Gura Humorului au început de asemenea demersurile în acest sens, în timp ce la Fălticeni conducerea spitalului a decis ca anul acesta să nu mai facă deloc achiziţii şi să trimită eventualii pacienţi muşcaţi de şarpe la Suceava. „În anii trecuţi îl cumpăram, dar nu îl consumam fiindcă nu înregistram cazuri. Serul este scump şi cu termen scurt de valabilitate, deci nu se merită să-l achiziţionăm doar ca să putem spune că-l avem”, explică managerul Vlad Morariu. Aceeaşi situaţie este şi la Siret, unde managerul Marius Scorobohaci a hotărât ca din motive de rentabilitate să nu mai cumpere antidotul şi să transfere eventualele cazuri la Spitalul Rădăuţi.

 

Anul trecut, număr record de pacienţi muşcaţi de şarpe şi stocuri zero de ser antiviperin

În 2013, spitalele sucevene s-au confruntat cu o lipsă acută de ser antiviperin după ce singurul distribuitor, societatea Unifarm, nu a mai avut de unde procura antidotul. La finele lunii iunie, stocul de la nivelul judeţului se limita la doar şapte flacoane. În iulie, toate spitalele din judeţ rămăseseră fără serul pe care trebuiau să-l injecteze pacienţilor muşcaţi de şarpe. În august, în plin sezon cald, când numărul cazurilor de acest gen era fără precedent, Spitalul Suceava, către care erau trimişi toţi pacienţii din teritoriu, a anunţat că se va împrumuta cu ser antiviperin de la celelalte judeţe sau va trimite pacienţii la Iaşi.

Antidotul trebuie administrat în patru-şase ore de la muşcătură. Potrivit legii, serul antiviperin se inoculează doar în spitale, care îl achiziţionează cu greu şi din cauza costului mare, de circa 500 de lei flaconul, şi a perioadei scurte de valabilitate, de numai câteva luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele îşi refac stocurile de ser antiviperin.
 Vizualizări articol: 2259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalele îşi refac stocurile de ser antiviperin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei