Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 feb 2014 - Anul XIX, nr. 42 (5551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Anchetă la final

Sacii de deşeuri medicale au fost aruncaţi printre blocuri de firma care spală rufele Spitalului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta derulată de Garda de Mediu Suceava în cazul de pe strada Veronica Micle din municipiul Suceava, acolo unde, joi dimineaţă, au fost descoperiţi mai mulţi saci de deşeuri medicale, abandonaţi printre blocuri şi case, s-a finalizat cu sancţiuni pentru cei vinovaţi de situaţie şi care prin neglijenţa lor au pus în pericol sănătatea oamenilor. În urma verificărilor, s-a stabilit că sacii au fost aruncaţi acolo de angajaţii firmei care spală rufele Spitalului Suceava, abatere pentru care societatea în cauză a fost amendată cu suma de 20.000 lei.

Adriana Iordache, comisar-şef al Gărzii de Mediu Suceava, a declarat ieri că sacii de deşeuri medicale descoperiţi pe strada Veronica Micle provin de la spălătoria cu care Spitalul Suceava are încheiat un contract de prestări servicii. „Sacii sunt ai agentului economic şi nu ai spitalului. Firma a preluat lenjeria murdară din spital în acei saci, iar după ce i-a golit i-a dus la buncăr împreună cu sticlele goale de clor”, a arătat Adriana Iordache. Ea a explicat că sacii de deşeuri medicale aruncaţi la ghena de gunoi au fost răvăşiţi de oamenii străzii şi câinii vagabonzi, care i-au împrăştiat pe toată strada.

 

Cine spală rufele Spitalului Suceava

„Spălătoria nu are contract cu o firmă specializată de colectare a deşeurilor medicale, aşa cum cere legea, însă acum li s-a pus în vedere să încheie unul. De asemenea, li s-a cerut ca pe viitor să selecteze şi să ţină o evidenţă clară a deşeurilor medicale pe care le generează”, a completat comisarul-şef al Gărzii de Mediu Suceava.

Adriana Iordache a adăugat că firma care spală rufele Spitalului Suceava este la prima abatere de acest gen depistată, motiv pentru care a primit amenda minimă, de 20.000 lei.

Directorul adjunct medical al Spitalului Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, a declarat ieri că activitatea de spălătorie este încredinţată firmei sucevene Mongam. Societatea se ocupă de rufele unităţii sanitare din luna iulie a anului trecut. Zilnic, Spitalul Suceava spală la această firmă o cantitate de 500 kg de rufe.

„E problema lor cum au înţeles să se debaraseze de deşeurile medicale. Noi le-am predat lenjeria murdară pe o rampă special amenajată şi trebuiau să ne-o aducă înapoi în saci curaţi. Oricum, nu era vorba de materiale periculoase, cu risc de contaminare, cum ar fi bandaje sau seringi, acelea sunt predate în containere speciale”, a subliniat dr. Tiberius Brădăţan.

Joi dimineaţă, mai mulţi saci rupţi şi goliţi de conţinut au fost găsiţi de-a lungul străzii Veronica Micle din municipiul Suceava şi pe lângă ghena de gunoi din zonă, alături de mai multe recipiente goale pentru dezinfectanţi (clor). Primele bănuieli cu privire la provenienţa deşeurilor medicale s-au îndreptat către Spitalul Suceava, care utilizează produse similare de ambalat şi foloseşte pentru curăţat aceeaşi marcă de clor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sacii de deşeuri medicale au fost aruncaţi printre blocuri de firma care spală rufele Spitalului Suceava.
 Vizualizări articol: 2120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sacii de deşeuri medicale au fost aruncaţi printre blocuri de firma care spală rufele Spitalului Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei