Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 301 (5508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activitate intensă

Record la Urgenţele Spitalului Suceava: peste 80.000 de pacienţi în 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adresabilitate crescută la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Suceava în 2013, când cadrele medico-sanitare care lucrează în acest sector au contabilizat peste 80.000 de pacienţi, faţă de un maxim de 72.000 de bolnavi în anul anterior.

„S-a depăşit orice record de prezentări”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Tiberius Brădăţan. Responsabilul de relaţiile cu presa a adăugat că activitatea intensă din 2013 ar trebui să conducă în viitor şi la o creştere a numărului de medici, insuficient în condiţiile unei prezentări din ce în ce mai ridicate. În momentul de faţă, la Unitatea de Primire a Urgenţelor lucrează zece medici cu normă întreagă şi trei cu jumătate de normă, în timp ce la o adresabilitate de peste 80.000 de pacienţi necesarul ar fi de 25 de medici.

 

Un băiat, primul copil născut de Crăciun la maternitatea din cadrul Spitalului Suceava

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava a precizat că şi de Crăciun numărul bolnavilor care au ajuns la Urgenţe a fost mai mare decât de obicei. Astfel, în prima zi au fost înregistrate 180 de prezentări, în a doua 245, iar în a treia peste 250. Din totalul consultaţiilor, un procent important a fost reprezentat de pacienţii răniţi în urma agresiunilor şi a accidentelor rutiere. Nu au lipsit însă nici cazurile obişnuite pentru această perioadă, de pacienţi cu afecţiuni digestive după abuzul de alimente şi alcool, chiar dacă din acest punct de vedere numărul de prezentări a fost mai mic comparativ cu alţi ani.

De Crăciun, multe intervenţii au fost şi pentru pacienţii în vârstă cu afecţiuni cronice acutizate, îndeosebi accidente vasculare cerebrale. Potrivit dr. Tiberius Brădăţan, în această perioadă, doar jumătate dintre pacienţii ajunşi la UPU cu probleme de sănătate au constituit cu adevărat urgenţe şi au necesitat internarea. Restul au fost cazuri ce ţineau de competenţa medicilor de familie sau a celor din policlinici, dar care au fost liberi de sărbători.

De menţionat că, de Crăciun, primul copil născut la maternitatea din cadrul Spitalului Suceava a fost un băieţel de 3,280 kilograme, care a primit nota 9 la naştere.

 

Suceveni în comă alcoolică, căraţi cu Ambulanţa din toate colţurile judeţului

În această perioadă, o activitate intensă s-a desfăşurat şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, unde numărul de solicitări a început să crească încă din Ajun, când au fost contabilizate 165 de apeluri de urgenţă, dintre care 51 la staţia centrală din Suceava. În data de 25 decembrie, la acest serviciu au fost înregistrate 173 de solicitări, dintre care 63 la Suceava, în data de 26 decembrie – 144 de solicitări, dintre care 51 la Suceava, iar în data de 27 decembrie – 167 de solicitări, dintre care 62 la Suceava. Angajaţii de la Ambulanţă au cărat pacienţi din toate colţurile judeţului, majoritatea cu probleme cauzate de excesul de alcool. „Au fost foarte multe come alcoolice, la pacienţi de toate vârstele, atât femei cât şi bărbaţi”, a declarat directorul medical al SAJ, dr. Mihaela Abălaşei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Record la Urgenţele Spitalului Suceava: peste 80.000 de pacienţi în 2013.
 Vizualizări articol: 1184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Record la Urgenţele Spitalului Suceava: peste 80.000 de pacienţi în 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei