Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 sep 2012 - Anul XVII, nr. 206 (5111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cazuri noi

Încă zece persoane internate în ultima săptămână, din cauza meningitei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Epidemia de meningită se extinde în judeţ, numărul persoanelor afectate de această boală transmisibilă crescând de la o săptămână la alta.

Ultimele date înregistrate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava arată că, în  intervalul 27 august – 2 septembrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost internate din cauza acestei afecţiuni alte zece persoane, pacienţii având vârste cuprinse între 3 şi 20 de ani. Doi dintre bolnavi, respectiv un copil de 7 ani şi altul de 11 ani, provin din municipiul Suceava, un al treilea copil, în vârstă de 9 ani, având domiciliul în oraşul Gura Humorului. Restul pacienţilor sunt din comunele Adâncata - două cazuri, Bilca, Grăniceşti, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei şi Siminicea - câte un caz.

 

Epidemia de meningită numără în momentul de faţă 318 cazuri

Până în prezent, numărul bolnavilor de meningită din judeţ a ajuns la 318. La această oră, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava mai sunt internaţi 13 pacienţi, toţi cu forme uşoare şi medii de boală, cu evoluţie favorabilă sub tratament.

Pentru prevenirea unor noi cazuri de boală, responsabilii DSP Suceava continuă să recomande respectarea regulilor de igienă personală. Pe de altă parte, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică anunţă că, până la începerea noului an şcolar, va evalua unităţile de învăţământ din punct de vedere al igienizării, aprovizionării cu apă, dotării cu materiale de curăţenie şi dezinfecţie. Şi asta, deoarece boala se răspândeşte mai uşor în colectivităţi, iar riscurile sunt şi mai mari dacă şcolile şi grădiniţele nu îndeplinesc condiţiile minime de igienă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă zece persoane internate în ultima săptămână, din cauza meningitei.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Încă zece persoane internate în ultima săptămână, din cauza meningitei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei