Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mai 2012 - Anul XVII, nr. 110 (5015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicament care poate anula efectele alcoolului, testat de savanţi

Un medicament care îi ajută pe oameni să nu se îmbete, deşi au consumat alcool, este testat de cercetătorii de la Universitatea Yale din Statele Unite ale Americii, informează dailymail.co.uk.

Savanţii americani cred că medicamentul Iomazenil, luat înainte ca o persoană să consume alcool, poate anula unele dintre efectele pe care băutura le are asupra creierului.

Testele realizate în simulatoare auto vor determina dacă noul medicament are într-adevăr capacitatea de a-i menţine în condiţii de siguranţă pe şoferii care au consumat alcool.

Rezultatele unui test pilot sugerează că voluntarii care au primit Iomazenil înainte de a consuma alcool au frânat mai repede şi au călcat de mai puţine ori linia continuă.

Cercetătorii de la Universitatea Yale afirmă că nu doresc însă să creeze un medicament care să le permită oamenilor să bea alcool fără măsură.

Ei speră să obţină în viitor, cu ajutorul medicamentului Iomazenil - care blochează acţiunea alcoolului asupra anumitor celule cerebrale -, o pilulă "antialcool", care să le taie cheful de băutură persoanelor care consumă aceste substanţe în cantităţi mari.

În acest fel s-ar reduce şi vătămările aduse ficatului şi altor organe prin consumul excesiv de alcool.

Într-un alt studiu efectuat recent pe o pilulă antialcool, şoarecii care au primit acest medicament nu s-au îmbătat, deşi au primit suficientă băutură pentru a se împiedica şi a cădea. Savanţii speră că noul medicament, Naloxone, un "verişor" chimic din clasa unui medicament folosit deja pentru a-i salva pe dependenţii de heroină să nu comită supradoză, va putea fi administrat unor pacienţi umani peste cel mult 18 luni.

Această metodă îi răpeşte băutorului plăcerea de a consuma alcool. Pacienţii care primesc aceste pilule tolerează mai bine băutura, dar nu vor simţi că se mai îmbată. Totuşi, este puţin probabil ca o astfel de pilulă să protejeze organele interne, precum ficatul, de efectele distructive ale alcoolului.

O a treia opţiune ar fi "alcoolul nevătămător".

Oamenii de ştiinţă britanici încearcă să producă medicamente lichide care să ofere aceeaşi plăcere de a consuma alcool, dar fără să provoace efecte devastatoare asupra organelor interne.

Flacoane farmaceutice cu aceste medicamente, asemănătoare celor cu Valium, oferă băutorilor aceeaşi plăcere ca atunci când beau alcool, dar fără să îi facă să se îmbete.

Aceeaşi substanţă acţionează ca un antidot care, atunci când este luat, anulează imediat efectele negative ale alcoolului, permiţându-le conducătorilor auto să ajungă în siguranţă acasă, deşi au consumat alcool.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicament care poate anula efectele alcoolului, testat de savanţi.
 Vizualizări articol: 1036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Medicament care poate anula efectele alcoolului, testat de savanţi5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SUGESTIE trimis de
(15 mai 2012, 16:33:42
TESTAREA POATE INCEPE CHIAR CU SEMI-PRIMARIA C-LUNG,AVEM DESTULE ,,SUGATIVE''!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei