Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 nov 2011 - Anul XVI, nr. 268 (4866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum tratăm migrenele

Durerile de cap şi migrenele sunt printre cele mai frecvente afecţiuni de care suferă populaţia globului. Acestea sunt cauzate de oboseală, de stresul fizic şi emoţional, de excesul de cafea, tutun şi alcool, menstruaţie, viaţă sexuală dezordonată, variaţii de temperatură şi chiar de fazele lunii.

Când migrena însoţeşte sau precede ciclul menstrual se pot utiliza în terapie plante precum: urzica, coada-şoricelului, ciuboţica-cucului. Migrena poate fi generată de o lărgire sau o îngustare bruscă a vaselor de sânge din zona cerebrală, şi este mai frecventă la femei. Cauzele sunt diferite: intoxicaţii, alergie, reumatism, hipotensiune, etc.

În general, factorii care declanşează aceste crize de migrenă pot fi de natură psihică (stres), alimentară (crize de ficat), hormonală (menstruaţie sau contraceptive) sau ereditară. Se vor evita băuturile alcoolice, fumatul şi perioadele lungi în care se bea în exces cafea.

În continuare vă prezentăm câteva reţete şi cure utilizate în terapia migrenelor: Ca terapie de susţinere, este indicată cura cu grâu încolţit şi se recomandă consumul de alimente care să conţină vitamina B2 şi sărurile minerale ca: F, Mg, Mn.

Cataplasme reci pe frunte cu infuzie de mentă sau se pun 2 picături ulei de mentă pe o compresă care se aplică pe frunte şi 5 picaturi de ulei în baie.

Inhalaţii cu oţet de mere (oţet şi apă în părţi egale, încălzite până ies aburi), după care masaţi uşor ceafa cu ulei de levănţică, intraţi într-o baie fierbinte şi aplicaţi pe frunte o compresă cu gheaţă. Masaţi tâmplele şi baza craniului cu două degete îmbibate în ulei de mentă. Inspiraţi încet pe nas şi expiraţi pe gură. După baie, odihniţi-vă.

Cataplasme cu argilă, miere de albine şi suc de varză, aplicate alternativ pe ceafă şi frunte.

Cataplasme cu hrean: se curăţă 1-2 rădăcini de hrean, se spală, şi se mărunţesc. Se aşează pe un tifon şi se aplică pe ceafă. Se bea ceai de ceai de coada-şoricelului - 1 cană/zi sau amestec de hamei, mentă, rozmarin şi ciuboţica-cucului pentru calmarea rapidă a durerilor - 2 căni/zi.

Este indicat să se spele capul cu decoct de pătrunjel sălbatic sau de cimbru, apoi tot corpul cu 2-3 frunze aloe în 2-3 1 apă (se repetă câteva seri - ajută şi la somn agitat).

În cazul unui tratament de lungă durată se recomandă următorul amestec: ceai din flori de tei 40 g, talpa-gâştei 40 g, flori cu frunze de păducel 10 g, frunze de roiniţă 10 g. Se realizează o infuzie dintr-o 1 lingură de amestec la o cană de apă. Se beau 2-3 căni/zi.

Peste o linguriţă cu scoarţă uscată de salcie, se toarnă o cană cu apă şi se pune la foc mic, circa 5 min. (se evită fierberea). Se strecoară şi se beau zilnic câte 5 căni de lichid îndulcit cu o linguriţă cu miere.

Se pot face băi de picioare timp de 15-20 min., seara la culcare, cu apă caldă, în care se pun 4 linguri de sare grunjoasă, sau cu apă fierbinte în care se pune 1 lingură boabe de muştar. Astfel se măreşte circulaţia sângelui şi se elimină rapid toxinele. În acest timp, pe frunte se poate pune o compresă înmuiată în apă rece amestecată cu oţet (în părţi egale). Este indicat să se aibă grijă, ca apa la picioare să rămână caldă (se adaugă, la nevoie, apă fierbinte), iar compresa pe frunte să fie rece.

Este indicat ca toate curele şi terapiile menţionate în acest articol să fie utilizate sub directa îndrumare a unui specialist.

Mihai Marius MOISOIU

terapeut – terapii alternative
TEL : 0753937223
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum tratăm migrenele.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum tratăm migrenele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei