Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iul 2011 - Anul XVI, nr. 156 (4754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gâtul şi decolteul, zonele cele mai expuse efectelor negative ale soarelui

Multe femei îşi îngrijesc tenul, dar nu acordă aceeaşi atenţie gâtului şi decolteului, care au de suferit vara din cauza faptului că sunt expuse efectelor negative ale soarelui, informează hola.com.

O greşeală frecventă pe care o fac femeile constă în faptul că nu îşi îngrijesc atent gâtul şi decolteul. Aceste două zone necesită aceleaşi îngrijiri precum faţa, pielea fiind la fel de sensibilă şi fină.

Practic, pielea din zona gâtului are foarte puţine glande sebacee. În plus, din cauza absenţei colagenului pielea de pe gât se poate deshidrata rapid şi îşi pierde şi elasticitatea.

Pe de altă parte, gâtul şi decolteul sunt printre zonele unde ridurile îşi fac cel mai uşor apariţia şi unde se observă foarte repede trecerea timpului. Medicii dermatologi recomandă pentru gât şi decolteu acelaşi tratament ca pentru ten, adică o rutină bazată pe demachiere, tonifiere şi hidratare.

Pentru a avea grijă de pielea de pe gât şi de decolteu este bine să folosiţi în fiecare zi o cremă hidratantă, aceeaşi pe care o aplicaţi şi pe faţă. De asemenea, este important ca noaptea să folosiţi o cremă nutritivă, bogată în vitamine, care să hrănească pielea.

Pe de altă parte, este foarte important să se facă un gomaj o dată pe săptămână. Acelaşi produs pe care îl folosiţi pentru exfolierea feţei trebuie aplicat şi pe gât şi pe decolteu, cu mişcări circulare, pentru a elimina impurităţile şi a curăţa zona de celulele moarte.

Crema de protecţie solară este şi ea indispensabilă. Gâtul şi decolteul sunt foarte expuse, de aceea trebuie protejate de efectele nocive ale soarelui prin utilizarea unei creme cu factor de protecţie solară ridicat. Astfel, apariţia semnelor de îmbătrânire prematură a pielii din această zonă poate fi evitată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gâtul şi decolteul, zonele cele mai expuse efectelor negative ale soarelui.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Gâtul şi decolteul, zonele cele mai expuse efectelor negative ale soarelui3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei