Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iul 2011 - Anul XVI, nr. 156 (4754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PAID a suplimentat contractul de reasigurare cu 100 milioane euro, la 300 milioane euro

Marţi, 5 Iulie 2011 (14:24:18)

Societatea care emite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor a reînnoit contractul de reasigurare, suplimentându-l în acelaşi timp cu 100 de milioane de euro, faţă de contractul anterior, la 300 milioane euro, a anunţat marţi PAID.

Iniţial, programul de reasigurare încheiat în iulie 2010, când s-au emis primele poliţe, s-a ridicat la 100 milioane de euro, nivel care a crescut ulterior la 200 milioane de euro.

Reținerea PAID, potrivit contractului de reasigurare, este de 250.000 de euro pentru un eveniment.

"Un avantaj major al acestui contract este faptul că în cazul producerii unui eveniment, dacă reținerea PAID va fi depăşită, despăgubirile se vor plăti după primirea sumelor corespunzătoare din reasigurare. Astfel, PAID nu va fi nevoit să avanseze fonduri din resurse proprii. Pentru a se asigura diversitatea şi bonitatea companiilor de reasigurare, s-a impus un nivel un de rating de minimum A-, furnizat de către agențiile Standard&Poor’s şi AM Best", se arată într-un comunicat al societăţii.

Liderul programului de reasigurare pentru anul 2011/2012 este Sirius Re, companie recunoscută pe plan internațional pentru reasigurarea riscurilor de catastrofe naturale.

Potrivit societăţii, suplimentarea a fost necesară având în vedere creşterea portofoliului de polițe emise.

În perioada 15 iulie 2010-30 iunie 2011, PAID a primit 45 de solicitări de despăgubire, din care 16 dosare au fost soluționate şi achitate, iar pentru celelalte s-au constituit rezerve de daună şi sunt în curs de soluționare. Valoarea daunelor achitate de PAID s-a ridicat la peste 80.000 lei, iar rezervele de daună, constituite pentru toate cele 45 de dosare, au depăşit 300.000 de lei.

Companiile autorizate să vândă polițe de asigurare obligatorie pentru locuințe (PAD), potrivit legislației în vigoare, sunt cei 13 acționari ai Pool-ului: ABC Asigurări, Astra Asigurări, ARDAF, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări, Uniqa Asigurări.

Polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale - PAD - acoperă daunele produse construcțiilor cu destinația de locuință de oricare dintre cele trei riscuri de catastrofe naturale – inundații, cutremur, alunecări de teren, ca efect direct sau indirect al producerii acestora.

PAID a emis, până la data de 4 iulie 2011, peste 600.000 de polițe PAD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PAID a suplimentat contractul de reasigurare cu 100 milioane euro, la 300 milioane euro.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PAID a suplimentat contractul de reasigurare cu 100 milioane euro, la 300 milioane euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei