Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iul 2011 - Anul XVI, nr. 156 (4754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţii după bac

Nechifor: „Cred că Funeriu a fost pus de Băsescu să demonstreze că şcoala românească produce tâmpiţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, a cerut demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, pe care l-a acuzat că a distrus sistemul de învăţământ. Nechifor a arătat că Funeriu este principalul responsabil de dezastrul înregistrat la examenul de bacalaureat, când promovabilitatea a fost cea mai mică din ultimii ani, situându-se sub 50% la nivel naţional. Preşedintele PSD Suceava crede că Funeriu a fost pus de şeful statului, Traian Băsescu, să demonstreze că şcoala românească produce tâmpiţi. „Acest Daniel Funeriu nu face diferenţa între ceea ce înseamnă un  examen de capacitate, de maturitate, cum este bacalaureatul, şi o chestiune elitistă, care înseamnă cercetarea în domenii de nişă ştiinţifice şi confundă aceste lucruri într-o manieră incorectă pentru tinerii care învaţă în România. Cred că, de fapt, Daniel Funeriu  fost pus de către Traian Băsescu să facă  acest lucru înadins pentru a demonstra, aşa cum a spus şi Băsescu în urmă cu un an, că şcoala românească produce tâmpiţi. Iată că Funeriu s-a executat şi de la pixelul albastru a ajuns să ne explice acum în ce mod tinerii care trăiesc în România pot fi executaţi într-o aşa manieră, supuşi unei presiuni psihice extraordinare şi aduşi în situaţia în care se schimbă regulile în timpul jocului. Ce s-a întâmplat la bacalaureat seamănă cu ce se întâmplă la DNA atunci când sunt acele proceduri de anchetă. Tinerii s-au simţit presaţi, urmăriţi pas cu pas de parcă transportau droguri ilegale”, a declarat Nechifor.

 

Milici despre Funeriu: „Stau şi mă întreb, acest fătălău agramat a predat o oră la liceu?”

La rândul său, vicepreşedintele PSD Suceava Ovidiu Milici, de formaţie profesor, a declarat că ziua în care s-au afişat notele la examenul de bacalaureat a fost o zi tristă pentru el. Ca şi Nechifor, Milici îl vede ca principal vinovat pe ministrul Funeriu, pe care l-a numit „fătălău agramat”. „Cum îşi permite acest fătălău agramat, întâmplător ministru al Educaţiei, să pună cizma portocalie pe grumazul învăţământului românesc şi pe destinul copiilor şi al părinţilor? Stau şi mă întreb, acest fătălău agramat a predat o oră la liceu? Stau şi mă întreb dacă acest fătălău agramat ştie câtă muncă depun cadrele didactice pentru ca un copil să se prezinte în faţa comisiei de bacalaureat? Ştie acest fătălău că în spatele zecilor de mii de copii din ţară sunt destine frânte poate şi ale părinţilor, şi ale bunicilor? Cum îşi permite acest fătălău agramat să se joace cu destinele şi cu vieţile acestor tineri?”, s-a întrebat retoric Milici. Vicepreşedintele PSD Suceava le-a cerut elevilor care au picat examenul de bacalaureat să nu dispere şi la viitoarea sesiune să le demonstreze celor care conduc învăţământul românesc că sunt mai deştepţi decât ei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: „Cred că Funeriu a fost pus de Băsescu să demonstreze că şcoala românească produce tâmpiţi”.
 Vizualizări articol: 958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Nechifor: „Cred că Funeriu a fost pus de Băsescu să demonstreze că şcoala românească produce tâmpiţi”1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ilona trimis de
( 5 iul 2011, 12:17:21
de ce va deranjeaza stimabililor din PSD. ce a fcut Funeriu? a facut f.bine, elevii nu invata......profesorii si parintii nu se implica....
ce a facut PSD.ul atitia ani la putere?
Stimate Milici O., esti politician, avem pretentie de la dumneata sa ai un limbaj elevat, daca voi vorbiti asa , noi, ce sa mai spunem? cum folositi asa o expresie de mahala, bulevardista, expresie specifica cartierelor marginase, si il faceti pe ministru " fatalau agramat ".......
2.   Uite cine vorbeşte trimis de
( 5 iul 2011, 14:30:12
ospătarul parvenit! chiar el. pentru oameni care au puţină minte este suficient să accesezi pagina Camerei Deputaţilor iar acolo puteţi viziona cv-ul acestui căţel dresat la şcoala fripturiştilor. punând cap la cap etapele de "dezvoltare" ale acestui electro-ospătar aveţi imaginea perfectă a individului. nu politica naţională vă mânâ-n luptă ci foamea după traiul uşor cu care aţi fost învăţaţi. vă doare-n spate de analfabeţi care au picat, vouă vă trebuie voturi de la ei, de la părinţii şi bunicii lor care or mai trăi.
3.   Oricare se simte trimis de
( 5 iul 2011, 15:04:57
Mai boule oricare te simti tre de stiut ca si la acest bacalaureat s-a copiat ca la balamuc , atit cit, de aceasta data nu sau mai adus subiecte rezolvate in clasa.Deci pe mine sincer ma doare in cot de ce zice Nichiforel al PSD sau Flutur sau ce politicieni avem prin judet.SCURT SI LA SUBIECT lasati politaca cu picatii la BAC, vreti citeva voturi de la ceva copii si parinti suparati.Funeriu care probabil e cel mai slab ministru al invatamintului din ultimii 20 de ani nu are nici o treba,a facut el vreun subiect??? a pazit el pe cineva??? El saracu e nevinovat.Oare elevii nu au nici o vina??? , oare profii nu au nici o vina????, parintii???,nu, nu au nici o vina.FUNERIU el e vinovat, ca 100.000 de elevi nu au luat BAC-ul.Treaba asta ca sa o crezi ,trebuie sa fii:
TANTALAU, IDOT ,PROSTALAN si nitel FRAIER.
4.   Comentariu trimis de
( 5 iul 2011, 15:28:28
sa ma radeti voi de dl.ministru Funeriu!!!!!!!!!!!!!!va demonstarat ca in Romania sunt oameni si mai nepregatiti ca el sau nuuuuuuuuuuuuuuuu?????????????
5.   BA BOILOR trimis de
( 5 iul 2011, 18:00:16
BA BOILOR!!!daca unu dintre voi are curaju sa zica ca la bacalaureat el nu a copiat deloc, are tot respectul meu! Daca voi gata ati terminat cu bac'u, gata va doare undeva sa saracii copii. Au dreptate sa-l injure pe ministru, deoarece trebuia eliminata frauda mult mai usor si pe timp mai indelungat. Eu am dat acum doi ani bac'ul si pot sa recunosc ca am copiat, nu imi este rusine, ca asa erau vremurile. Deci rugaminte mea este sa nu il mai ridicati in slavi pe boul de ministrul, penalul asta de ministru ca alfel chiar nu ii pot zice.
5.1  RE: BA BOILOR trimis de
( 5 iul 2011, 21:52:31
Mai bine nu spuneai ca ai luat bac-ul la ce limbaj elevat folosesti! De fapt, limbajul tau are legatura mai degraba cu cei sapte ani de acasa : nimeni nu are dreptul sa jicneasca pe nimeni, mai ales ascunzandu-se dupa un user. In alta ordine de idei, am dat bac-ul in 2006 la un liceu de elita din suceava si nu am copiat pentru ca am invatat lucru care m-a ajutat si ma ajuta si astazi! Situatia actuala este datorata in aceeasi masura parintilor, copiilor si sistemului pe care cu totii il toleram si care incurajeaza nepotismul si nedreptatea. Sa nu le plangem de mila, poate ar trebui sa-si puna niste semne de intrebares si ar trebui sa puna educatia pe primul loc si nu club-urile si facebook-ul si apoi sa acuze.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei