Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2011 - Anul XVI, nr. 85 (4683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medicamente pentru slăbit: O nouă combinaţie, eficientă contra obezităţii

O nouă combinaţie de două medicamente a condus la o pierdere în greutate de două ori mai importantă în cazul pacienţilor obezi şi supraponderali, comparativ cu rezultatele obţinute prin administrarea pastilelor de slăbit prezente pe piaţă, potrivit unui studiu publicat, luni, de revista The Lancet.

Singurul medicament antiobezitate autorizat în prezent pentru un tratament de durată este Orlistat, comercializat sub numele Xenical şi Alli, informează AFP.

Studiul, finanţat de laboratoarele Vivius, avea ca obiectiv stabilirea eficienţei şi a inocuităţii noului produs, obţinut prin asocierea a două substanţe active - fentermina, un medicament folosit pentru scăderea în greutate, cu cel mai mare număr de prescrieri în Statele Unite, pentru o utilizare de scurtă durată, şi topiramat (Topamax), un anticonvulsiv.

Topiramatul şi-a demonstrat eficienţa în ceea ce priveşte scăderea în greutate a pacienţilor suferind de diabet de tipul 2, însă când este administrat singur prezintă efecte secundare importante, precum tulburări cognitive şi psihiatrice.

Testul clinic de fază 3, denumit "Conquer", a fost coordonat de Kishore Gadde de la Universitatea Duke din statul american Carolina de Nord, în perioada noiembrie 2007 - iunie 2009, pe un eşantion de 2.487 de adulţi supraponderali sau obezi, în 93 de centre diferite din Statele Unite.

Au fost alcătuite trei grupe de pacienţi. În asociere cu un regim alimentar şi o schimbare a stilului de viaţă, 498 de pacienţi au primit în fiecare zi o combinaţie de 7,5 miligrame de fentermina şi 46 de miligrame de topiramat. Cei 995 de pacienţi din al doilea grup de studiu au primit în fiecare zi 15 miligrame de fentermina şi 92 de miligrame de topiramat, iar cel de-al treilea grup, alcătuit din 994 de pacienţi, au primit un placebo.

La sfârşitul celor 13 luni de tratament, grupul placebo a pierdut în medie 1,4 kilograme, comparativ cu 8,1 kilograme pentru pacienţii din grupul ce a primit o combinaţie fentermina-topiramat în dozaj slab, şi cu 10,2 kilograme pentru pacienţii din grupul care a primit aceeaşi combinaţie de medicamente, dar într-un dozaj mai puternic.

Cu placebo, 21% dintre pacienţi au reuşit să piardă 5% din greutatea lor corporală, comparativ cu 62% din totalul pacienţilor din grupul ce a primit combinaţia fentermina-topiramat în dozaj slab şi cu 70% în grupul ce a primit un dozaj mai puternic.

Prin asocierea celor două medicamente, medicii au constatat totodată îmbunătăţiri şi în alte probleme medicale: hipertensiune, diabet şi concentraţia de lipide.

Combinaţia fentermina-topiramat a fost în general bine tolerată, principalele efecte secundare acuzate de unii dintre pacienţi fiind senzaţia de gură uscată, constipaţie şi furnicături.

Cu toate acestea, o proporţie mai importantă de efecte secundare cognitive şi psihiatrice a fost observată în grupul care a primit un dozaj mai puternic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicamente pentru slăbit: O nouă combinaţie, eficientă contra obezităţii.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medicamente pentru slăbit: O nouă combinaţie, eficientă contra obezităţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bullshit trimis de
(12 apr 2011, 13:17:14
Treaba voastra ca faceti copy-paste din alte surse, dar macar paste-uiti ceva adevarat si folositor. Nu stiu cumde v-ati incumetat sa scrieti despre pastile de slabit...mergi la orice medic care stie ce vorbeste, orice instructor de fitness pe bune (nu impostori slinosi) etc. si-ti va spune ca, da, exista medicamente care sa te faca sa slabesti, dar cu urmari destul de serioase pt. organism. Singurul mod de a slabi sanatos si fara temeri de efecte secundare care se intind pana la depresii cu tendinte suicidale, este dieta controlata (fara grasimi, cefe de porc alte lucruri...), si mult mult efort fizic. Treptat se slabeste..nu asa pocnind din degete cu niste pastile bomba care distrug tot prin tine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei