Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2010 - Anul XV, nr. 24 (4315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Excesul de "super-alimente" poate fi dăunător

Excesul de antioxidanţi, substanţe cunoscute pentru proprietăţile lor anticancer şi de prevenire a maladiilor cardiace, poate afecta echilibrul organismului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, informează dailymail.co.uk.
Antioxidanţii, conţinuţi de aşa-zisele "super-alimente", de la cartofi dulci la afine, linte şi broccoli, sunt apreciaţi de mulţi ani pentru faptul că atenuează efectele îmbătrânirii asupra corpului, prelungesc durata vieţii şi chiar îmbunătăţesc viaţa sexuală. Antioxidanţii sunt molecule care pot să încetinească sau chiar să prevină producerea radicalilor liberi, care au efecte nocive asupra celulelor din organism.
Însă ce este prea mult strică. Nutriţioniştii americani spun că delicata balanţă a nutrimentelor necesare organismului poate fi afectată dacă antioxidanţii sunt consumaţi în exces.
Mai precis, excesul de "super-alimente" ar putea să nu aducă destui "pro-oxidanţi" - gemenii malefici ai antioxidanţilor - în organism. În timp ce antioxidanţii încetinesc ritmul de distrugere a muşchilor şi a altor organe, pro-oxidanţii îl accelerează. Însă excesul de antioxidanţi poate dezechilibra delicata balanţă, făcând ca persoanele în vârstă să respire cu dificultate, fapt care ar putea să le împiedice să facă sport, care să-i ajute să-şi păstreze o forma fizică bună. Mai precis, excesul de antioxidanţi influenţează fluxul sangvin, determinând eliminarea substanţelor vasodilatatoare (peroxid de hidrogen), care menţin deschise vasele de sânge din muşchi şi din organele din corp.
Cercetătorii de la Universitatea de stat din Kansas au testat pe animale diferite doze de antioxidanţi. Animalele care au primit dozele cele mai mari au suferit din cauza disfuncţiilor musculare.
Cercetătorul Steven Copp a spus că excesul de antioxidanţi poate chiar să înrăutăţească situaţia. Acesta a mai spus că sunt necesare mai multe informaţii despre modul în care acţionează antioxidanţii în sistemele fiziologice şi în circumstanţe precum efectuarea exerciţiilor fizice, înainte de a recomanda pacienţilor anumite doze de antioxidanţi.
Studiul a fost publicat în Journal of Applied Physiology.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excesul de "super-alimente" poate fi dăunător .
 Vizualizări articol: 1014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Excesul de "super-alimente" poate fi dăunător5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei