Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iun 2009 - Anul XIV, nr. 142 (4128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dieta Eko-Atkins reduce riscul de apariţie a maladiilor cardiace

Versiunea vegetariană a dietei Atkins, săracă în carbohidraţi, îi ajută pe mulţi oameni să slăbească şi determină scăderea colesterolului din sânge şi a riscului de apariţie a maladiilor cardiace, potrivit unui studiu canadian, informează Reuters.
Un studiu canadian, realizat timp de o lună asupra dietei Eko-Atkins, care se bazează pe proteinele vegetale, a demonstrat faptul că acest tip de regim are rezultate mai bune decât dietele bazate pe cantităţi mari de carbohidraţi în privinţa reducerii concentraţiei lipoproteinelor cu densitate mică (LDL - "colesterol rău") din sânge, care sporesc riscul de apariţie a infarctelor şi a atacurilor cerebrale. Acelaşi studiu a relevat faptul că această dietă contribuie la scăderea hipertensiunii.
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea din Toronto, coordonaţi de David Jenkins de la St. Michael\'s Hospital şi a fost publicat în Archives of Internal Medicine.

 

Benefică în reducerea grăsimilor din sânge

Dieta Atkins tradiţională, care impune renunţarea la carbohidraţi şi un consum mai mare de carne, s-a dovedit benefică în reducerea grăsimilor din sânge, cunoscute sub numele de trigliceride, şi în creşterea colesterolului format din lipoproteine cu densitate mare (HDL), denumit şi "colesterol bun", dar, în acelaşi timp, determină şi o creştere a "colesterolului rău" din sânge.
Cercetătorii canadieni au dorit să afle dacă versiunea vegetariană a dietei Atkins, bogată în proteine vegetale provenind din gluten, soia, nuci, fructe, legume, cereale şi uleiuri vegetale, poate să ofere o protecţie şi mai mare împotriva maladiilor coronariene.
Studiul a fost efectuat pe un grup de 22 de persoane supraponderale, ale căror concentraţii de colesterol LDL erau foarte mari, care au urmat dieta Eko-Atkins timp de patru săptămâni. Un alt grup de control, alcătuit tot din 22 de persoane, a urmat o dietă bogată în carbohidraţi şi săracă în grăsimi, provenind din produse lactate degresate şi diverse cereale.
Toţi voluntarii, din ambele grupuri, au primit aproximativ 60% din necesarul lor zilnic de calorii.
După o lună, voluntarii din ambele grupuri au slăbit, în medie, patru kilograme. Însă persoanele care au urmat dieta Eko-Atkins aveau la sfârşitul acestui studiu concentraţii mai mici de colesterol LDL şi o tensiune arterială mult mai sănătoasă, comparativ cu persoanele din grupul de control, care au urmat dieta bogată în carbohidraţi.
David Jenkins a declarat că acest studiu îi determină pe medici să considere dieta Eko-Atkins ca o opţiune eficientă pentru persoanele cu o concentraţie mare de colesterol, care doresc să slăbească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dieta Eko-Atkins reduce riscul de apariţie a maladiilor cardiace .
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dieta Eko-Atkins reduce riscul de apariţie a maladiilor cardiace0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei