Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2009 - Anul XIV, nr. 125 (4111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Consumul de carne nu este asociat cu apariţia cancerului mamar

Consumul de carne - roşie, procesată sau preparată la temperaturi înalte - nu este asociat cu riscul de apariţie a cancerului mamar la femeile în vârstă, potrivit unui studiu publicat recent în International Journal of Cancer, informează Reuters.
Mai multe studii precedente au relevat faptul că femeile care consumă cantităţi mari de carne roşie şi procesată se confruntă cu un risc mai mare de a se îmbolnăvi de cancer mamar, comparativ cu celelalte femei. Aceste studii au fost însă contrazise de concluziile altor teste, care au infirmat această asociere.
De asemenea, grăsimile saturate, care se găsesc cu precădere în produsele de origine animală, au fost asociate cu riscuri crescute de apariţie a cancerului mamar în anumite studii. Şi aceste studii au fost infirmate ulterior de concluziile altor teste suplimentare.
Acest studiu a fost efectuat pe un eşantion alcătuit din 120.755 de femei aflate la menopauză. Ele au oferit informaţii despre alimentele pe care le consumă şi despre frecvenţa cu care mănâncă anumite alimente, în momentul în care au fost incluse în acest program, intitulat NIH-AARP Diet and Health Study, desfăşurat între anii 1995 şi 1996. Ele au oferit, totodată, informaţii despre metodele de preparare a cărnii pe care le folosesc în bucătărie.
În următorii opt ani, 3.818 dintre femeile incluse în acest studiu s-au îmbolnăvit de cancer mamar, a explicat Geoffrey C. Kabat, de la Albert Einstein College of Medicine, din New York, coordonatorul studiului.
Potrivit cercetătorilor americani, riscul de apariţie a cancerului mamar nu a fost asociat cu consumul total de carne - roşie, albă, procesată, preparată la temperaturi înalte - şi nici cu frecvenţa includerii cărnii în dieta zilnică.
Oamenii de ştiinţă americani au precizat faptul că acest studiu a ţinut cont şi de informaţiile referitoare la metodele de preparare a cărnii, concluzionând că studiul lor "nu confirmă ipoteza unei legături directe între consumul de carne şi riscul de apariţie a cancerului mamar".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de carne nu este asociat cu apariţia cancerului mamar.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul de carne nu este asociat cu apariţia cancerului mamar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei