Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 apr 2009 - Anul XIV, nr. 88 (4074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Substituenţii nicotinici îi ajută pe fumători să renunţe la fumat mai uşor

Terapia bazată pe substituenţii nicotinici îi poate ajuta pe fumători să renunţe la fumat, chiar şi atunci când ei nu cred că ar fi pregătiţi să scape de acest viciu, potrivit unui studiu britanic recent, informează Reuters.

Fumătorii care nu doresc încă să renunţe la fumat, dar sunt dispuşi să reducă numărul de ţigarete fumate zilnic, prezintă de două ori mai multe probabilităţi de a scăpa definitiv de viciu dacă folosesc substituenţi ai nicotinei. Aceştia îi ajută să renunţe treptat la fumat, au explicat experţii de la Universitatea din Birmingham.

"Până în prezent, experţii i-au sfătuit pe fumători să nu reducă treptat numărul ţigărilor fumate zilnic, ci să renunţe brusc", a declarat Paul Aveyard, coordonatorul studiului.

Mult timp, medicii au evitat să le recomande fumătorilor să renunţe treptat la fumat, considerând că în acest fel îi privează de cea mai bună soluţie - renunţarea imediată la acest viciu, au explicat cercetătorii britanici.

Noua metodă îi încurajează, însă, tot mai mult pe fumători să folosească substituenţii nicotinici, care îi vor ajuta, pe termen lung, să renunţe definitiv la ţigări.

Fumatul reprezintă una dintre cele mai importante cauze ale îmbolnăvirilor şi deceselor premature înregistrate în lume. Numai în Marea Britanie, sistemul naţional de sănătate cheltuie anual între 1,5 şi 1,8 miliarde de euro pentru tratarea bolilor provocate de fumat.

Cercetătorii au declarat că, anual, jumătate dintre fumătorii britanici încearcă să renunţe la fumat, dar numai 2-3% dintre ei reuşesc acest lucru. Studiile anterioare au relevat faptul că, pe parcursul vieţii, fumătorii încearcă, în medie, de 6-11 ori să renunţe la fumat.

Echipa de cercetători britanici a analizat şapte studii anterioare, la care au participat aproximativ 3.000 de persoane. În total, 6,75% dintre voluntarii care au folosit substituenţi nicotinici au reuşit să nu mai fumeze deloc timp de minimum şase luni - de două ori mai mulţi decât voluntarii care au primit un placebo.

Studiile au demonstrat că jumătate dintre pacienţii care au rezistat şase luni fără să fumeze, au renunţat definitiv la acest viciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Substituenţii nicotinici îi ajută pe fumători să renunţe la fumat mai uşor .
 Vizualizări articol: 633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Substituenţii nicotinici îi ajută pe fumători să renunţe la fumat mai uşor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei