Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 apr 2009 - Anul XIV, nr. 88 (4074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alt articol de lege

Adio prescripţie pentru Neagu, fostul director de la Casa de Pensii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Strategia tergiversării nu-i va mai fi de folos lui Viorel Neagu, fostul director al Casei Judeţene de Pensii Suceava. Procurorii i-au încadrat faptele pentru care este cercetat la un alt articol din Codul Penal, ceea ce înseamnă că perioada de prescripţie s-a lungit semnificativ.

 

Dacă până acum cercetările în ceea ce-l priveşte pe Viorel Neagu s-au derulat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals şi abuz în serviciu contra intereselor publice, ultima faptă şi-a găsit o extensie. Ca urmare a prejudiciului mare din dosar, estimat la circa 200.000 de euro, procurorul care instrumentează cazul a decis că Viorel Neagu trebuie cercetat pentru abuz în serviciu în formă calificată, conform articolului 248, indice 1.

Potrivit acestui articol din Codul Penal, este vorba de o faptă cu consecinţe deosebit de grave, iar pedeapsa prevăzută este închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. Articolul 248 pentru care fusese cercetat până zilele trecute Viorel Neagu arăta că abuzul în serviciu contra intereselor publice priveşte „fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat”, iar pedeapsa era de până la 5 ani.

Acest lucru însemna că prescripţia specială intervenea la finalul maximului pedepsei, la care se mai adăuga jumătate din această perioadă, adică 7 ani şi 6 luni.

În actualele condiţii, Viorel Neagu va avea de aşteptat mai bine de 20 de ani pentru a prinde prescripţia faptelor, ceea ce este foarte dificil, mai ales că faptele pentru care este cercetat s-au petrecut în perioada 2002-2003.

 

Cercetat alături de alte cinci persoane

În acest dosar, în afara fostului director al Casei Judeţene de Pensii Suceava mai sunt cercetate alte cinci persoane, printre care şi Gheorghe Leuştean, fostul lider sindical al CNSLR Frăţia, filiala Suceava.

Cele şase persoane sunt acuzate că au pus la cale o adevărată agenţie de turism prin intermediul căreia au trimis la tratament, în staţiuni din România, aproape 1.600 de persoane. Documentaţia pentru eliberarea biletelor de tratament a avut în spate recomandări medicale falsificate, obţinute prin intermediul unor medici şi asistente din Suceava, acte avizate de Viorel Neagu cu bună ştiinţă. În perioada 2002-2003 au fost eliberate 1.570 astfel de bilete de tratament, prejudiciul adus statului prin aceste manevre frauduloase ridicându-se la circa 8 miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adio prescripţie pentru Neagu, fostul director de la Casa de Pensii.
 Vizualizări articol: 2102 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Adio prescripţie pentru Neagu, fostul director de la Casa de Pensii4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hai hai trimis de
(16 apr 2009, 14:52:28
mai lasati-l si pe neagu asta! sunt altele mai importante si voi va scarpinati in urechea dreapta cu mina stinga. ce dreacu tot il dati la ziar?
2.   ... trimis de
(16 apr 2009, 16:42:30
Neagu este un simplu pion care a executat ordinele primite de sus.

Oare cand vor fi cercetati marii rechini ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei