Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 apr 2009 - Anul XIV, nr. 88 (4074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Dezamăgire

Finanţare insuficientă pentru refacerea reţelelor de termoficare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Lucrările de reabilitare a reţelelor de termoficare a Sucevei, vechi de aproximativ 50 de ani, vor fi finanţate doar într-o mică măsură cu fonduri de la bugetul de stat.

În ciuda promisiunilor făcute în anii trecuţi, că Guvernul va dubla suma alocată de fiecare primărie pentru proiectele de refacere a reţelelor de termoficare, banii alocaţi în acest sens nu ajung nici măcar pentru a acoperi suma ce trebuia să revină Sucevei.

“Am purtat de curând o discuţie cu reprezentanţi ai ministerelor Internelor şi Finanţelor, pe tema termoficării şi a asigurării încălzirii în următorul sezon de iarnă. Nu aş putea spune că am venit optimist de la Bucureşti, situaţia este critică la nivelul întregii ţări. Municipiul Suceava are în cont 15 milioane de euro pentru cofinanţarea programului Termoficare 2006 – 2015.

Din păcate, pe toată ţara, la acest capitol, au fost alocate doar 400 de miliarde de lei vechi, adică zece milioane de euro. Practic, nici măcar pentru Suceava nu ajung banii, dacă ne luăm după cum se spunea, că Guvernul asigură aceeaşi sumă ca şi cea prinsă de autorităţile locale”, a declarat edilul şef al Sucevei, Ion Lungu.

 

Reducerea pierderilor de pe reţele, obiectivul strategic al investiţiilor în termoficare

Acesta speră ca Suceava să beneficieze totuşi de o parte cât mai mare din banii alocaţi, care vor fi distribuiţi în luna mai, pentru că de aici au fost depuse primele documentaţii din ţară.

“Nu a fost şi nu este o strategie coerentă în privinţa termoficării, se schimbă mereu, de la un guvern la altul şi de la ministru la ministru. Drept urmare, nu vom primi atâţia bani cât am alocat noi pentru cofinanţare.  

Nouă ne-ar mai trebui măcar zece milioane de euro pentru reabilitarea reţelelor de termoficare, pe lângă suma pe care o avem, încât vom încerca să obţinem finanţare şi pe proiecte de mediu.

Cum anticipam, autorităţile centrale se spală pe mâini de această problemă şi spun că aceasta revine doar autorităţilor locale.

Sper şi cred că din această toamnă vor scădea costurile de producere a energiei termice în urma investiţiilor efectuate, precum şi a celor în curs de realizare – modernizarea a încă 15 puncte termice. În acest mod vor fi reduse substanţial pierderile fizice de pe reţea, care acum doi ani erau de 45%”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

El a ţinut să asigure sucevenii că vor avea căldură iarna viitoare, chiar dacă aceasta va fi furnizată de la cazanele cu aburi din zona Ambro, dacă centralele termice pe cărbuni ale Termicii vor fi închise, în lipsa unor cumpărători.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţare insuficientă pentru refacerea reţelelor de termoficare.
 Vizualizări articol: 649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanţare insuficientă pentru refacerea reţelelor de termoficare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sugestion trimis de
(16 apr 2009, 15:02:02
da si ce propui ? iti spun eu! taxa aprobata de consiliul local pentru f...t! si gata! ai rezolvat situatia . sau pui niste radare fixe pe stefan cel mare si g enescu si scoti si tu ceva din amenzi ca aia de la dumbraveni!si se scot si ceva bani pt campania lui base! si asa mai departe ....papilon iese-n fata ca a facut ceva pt partid ... treaba merge ca unsa . si sucevenii mor linistiti ! sau.. aproape..imbecililor!! e singurul apelativ care pot sa-l mai folosesc
2.   ... trimis de
(16 apr 2009, 16:43:13
era de asteptat asa ceva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei