Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 ian 2009 - Anul XIV, nr. 5 (3991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Supravieţuirea pacientelor suferind de cancer mamar, influenţată de dietă

Femeile diagnosticate în primele faze de evoluţie ale cancerului mamar trăiesc mai mult dacă adoptă o dietă bogată în fructe, legume, seminţe şi un regim alimentar sărac în acizi graşi, potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Oncology, relatează Reuters.

Această dietă, denumită "prudentă", nu are o legătură directă cu un risc scăzut de deces cauzat strict de cancerul mamar. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că femeile diagnosticate cu cancer mamar şi care practică o astfel de dietă sunt expuse unui risc mai mic de deces cauzat de alţi factori adiacenţi, în perioada celor opt ani de zile cât a durat acest studiu.

"Dieta bogată în fructe, legume, seminţe şi slabă în carne roşie şi alimente prăjite influenţează în mod pozitiv starea generală de sănătate a femeilor şi previne apariţia celorlalte tipuri de cancer sau a altor maladii cronice", a declarat Marilyn L. Kwan, cercetător în cadrul clinicii Kaiser Permanente din Oakland (California).

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 1.901 femei diagnosticate cu forme incipiente de cancer mamar. Între 2001 şi 2002, ele au completat chestionare detaliate referitoare la dieta lor, exerciţiile fizice practicate, greutatea corporală şi alţi factori de sănătate. Aceste paciente au fost atent supravegheate în următorii opt ani, perioadă în care 226 de femei au decedat, 128 ca urmare a cancerului mamar.

Echipa condusă de doctorul Kwan a descoperit că femeile care au raportat o dietă prudentă au înregistrat o rată totală a deceselor mai scăzută decât pacientele care au adoptat o dietă "occidentală", bogată în consumul de carne roşie şi în alimente prăjite, snack food, acizi graşi şi pâine albă obţinută din grăunţe rafinate.

Femeile cu o dietă sănătoasă sunt supuse unui risc de deces cauzat de cancerul mamar cu 50% mai scăzut în perioada analizată decât celelalte paciente, chiar dacă sunt luaţi în calcul şi alţi factori importanţi, precum dimensiunea tumorilor, tipul tratamentului aplicat şi dependenţa de nicotină.

În mod invers, femeile cu un stil de alimentaţie "occidental" sunt supuse unui risc general de deces cu 53% mai ridicat decât cele care consumă cantităţi reduse din aceste tipuri de alimente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Supravieţuirea pacientelor suferind de cancer mamar, influenţată de dietă.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Supravieţuirea pacientelor suferind de cancer mamar, influenţată de dietă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei