Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 nov 2008 - Anul XIII, nr. 277 (3958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Roşiile, utile în tratamentul endometriozei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un antioxidant prezent în roşii poate ajuta la tratarea cauzelor obişnuite ale endometriozei sau ale durerilor abdominale provocate de intervenţii chirurgicale.

Endometrioza este o afecţiune medicală caracterizată prin dezvoltarea în afara uterului a unor ţesuturi asemănătoare endometrului, mucoasa internă a uterului. Potrivit unui studiu recent în cadrul căruia au fost analizate culturi de celule, licopenul, adică pigmentul ce dă roşiilor culoarea caracteristică, are proprietatea de a inhiba proteinele despre care se ştie că sunt cauza formării excrescenţelor anormale.

Deşi informaţiile sunt doar preliminare, rezultatul cercetărilor sugerează faptul că o alimentaţie bogată în tomate şi produse pe bază de roşii, sau administrarea de suplimente nutritive ce conţin licopen, ar putea fi o soluţie bună pentru controlarea excrescenţelor.

Aceste excrescenţe sunt un fel de cicatrice sau fâşii de ţesut fibros care se formează pe suprafeţele interne din abdomen care leagă două organe sau părţi de organe. În afară de faptul că sunt prin definiţie efecte ale unei intervenţii chirurgicale, aceste excrescenţe pot apărea şi în evoluţia endometriozei, o afecţiune în care se întâmplă ca ţesutul care în mod normal "căptuşeşte" uterul să apară în alte părţi ale abdomenului. Problema cea mai mare este că aceste excrescenţe provoacă dureri, obstrucţii intestinale, afecţiuni ale vezicii urinare şi chiar infertilitate.

 

Licopenul are proprietăţi antioxidante

O echipă de cercetători de la Universitatea din Detroit a analizat cazul concret al licopenului, cercetarea fiind determinată tocmai de proprietăţile antioxidante ale acestui pigment.

Substanţa chimică, prezentă din abundenţă în produsele pe bază de roşii coapte, cum sunt de exemplul ketchup-ul şi sosurile de tomate pentru paste, este deja recunoscută pentru efectele benefice pe care le are în tratarea sau controlarea bolilor cardiovasculare şi a anumitor tipuri de cancer.

În timpul experimentelor făcute în laborator, oamenii de ştiinţă au expus celule umane la acţiunea licopenului şi au măsurat efectele substanţei asupra proteinelor ce reprezintă markeri pentru formarea excrescenţelor. S-a constatat că nivelul acestor proteine a scăzut în mod semnificativ, cu 80 până la 90 la sută. Prin urmare, rezultatele sugerează că licopenul, şi implicit roşiile care îl conţin, ar putea fi o soluţie pentru controlarea excrescenţelor apărute în urma intervenţiilor chirurgicale, dar şi pentru tratamentul unor afecţiuni precum endometrioza sau fibromul uterin.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Roşiile, utile în tratamentul endometriozei.
 Vizualizări articol: 991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Roşiile, utile în tratamentul endometriozei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DUMINICA SUCEVENII VOTEAZA !!! trimis de
(24 nov 2008, 23:13:38
DUMINICA SUCEVENII VOTEAZA !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei