Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 oct 2008 - Anul XIII, nr. 234 (3915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Durerea, mai mult o cauză a artritei decât un simptom

Durerea cauzată de osteoartrită ar putea fi la fel de dăunătoare ca şi boala în sine, conform unui studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea Rochester, citat de revista medicală Arthritis & Rheumatism.

Fluxul nervos care transmite semnalele dureroase de la articulaţiile atinse de artrită spre măduva spinării transferă senzaţia de inflamare către măduvă şi celulele din jurul ei, iar apoi în sens invers.

"Până destul de curând, s-a crezut că osteoartrita era cauzată numai de uzură şi de procesul inevitabil de îmbătrânire", a declarat Stephanos Kyrkanides, profesor de stomatologie din cadrul Centrului Medical al Universităţii Rochester. "Studii recente au arătat că anumite modificări biochimice pot provoca această boală, iar aceste modificări pot fi inversate prin anumite medicamente specifice. Studiul nostru oferă prima dovadă solidă a faptului că aceste modificări biochimice au legătură cu procesul de durere şi lasă să se întrevadă mecanismele care se află în spatele acestui efect", a adăugat Kyrkanides.

Acest studiu oferă dovada solidă a faptului că această "discuţie încrucişată" în dublu sens îi permite mai întâi articulaţiei atinse de artrită să transmită senzaţia de inflamare către măduva spinării şi către creier, iar apoi ea se instalează acolo, răspândindu-se în întregul sistem nervos central.

Cercetătorii în genetică au folosit şoareci pentru a studia nivelul semnalului chimic pro-inflamatoriu, denumit interleukin 1-beta. Experimentele au arătat că un nivel ridicat de semnal chimic prezent în articulaţiile periferice produce un nivel ridicat al semnalului care apare în vertebrele dorsale ale măduvei spinării şi în celulele măduvei, denumite astrocite, iar acest lucru produce o senzaţie şi mai acută de osteoartrită în articulaţii.

În cazul experimentului pe şoareci, oprirea acestui semnal a inversat efectele acestei "discuţii încrucişate". Anumite medicamente actuale împotriva artritei, precum Kineret (Anakinra), blochează posibilitatea substanţei interleukin 1-beta să trimită semnale dureroase până la receptorul ei nervos specific, iar echipa doctorului Kyrkanides a folosit cu succes acest medicament în tratarea osteoartritei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Durerea, mai mult o cauză a artritei decât un simptom.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Durerea, mai mult o cauză a artritei decât un simptom0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei