Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2008 - Anul XIII, nr. 75 (3756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bolnavii de schizofrenie prezintă mutaţii genetice unice

Bolnavii de schizofrenie prezintă un număr mare de mutaţii genetice unice, despre care specialiştii cred că întrerup dezvoltarea cerebrală, potrivit unui studiu publicat, joi, în revista Science, informează AFP.

Persoanele care suferă de această gravă maladie mintală au de trei până la patru ori mai multe anomalii genetice rare decât persoanele sănătoase, iar aceste mutaţii afectează mai mult genele care reglează funcţionarea creierului.

Disfuncţiile pot consta în eliminarea sau, dimpotrivă, multiplicarea unor verigilor de ADN şi sunt diferite în funcţie de pacient, pentru că fiecare amprentă genetică a bolii este unică pentru fiecare individ.

"Credem că cele mai multe dintre persoanele care suferă de schizofrenie au această boală din cauze genetice diferite", a spus Mary-Claire King, profesor de ştiinţe ale genomului din cadrul Universităţii de stat din Washington, Seattle, colaborator al acestui studiu.

Schizofrenia este o maladie mintală cronică ce afectează 1% din populaţie. Bolnavii suferă de halucinaţii, iluzii, mania persecuţiei şi au o gândire dezorganizată. Anumite simptome pot fi tratate cu medicamente neuroleptice, dar boala nu poate fi tratată.

Studii anterioare au stabilit că originea bolii este legată de un ansamblu de mutaţii genetice curente.

Însă noul studiu sugerează că semnătura genetică a schizofreniei, la fel ca şi în cazul autismului, este mai complexă decât s-a crezut şi implică zeci, poate sute de gene, a căror funcţionare a fost întreruptă prin multiplicarea sau eliminarea unor verigi de ADN.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavii de schizofrenie prezintă mutaţii genetice unice.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bolnavii de schizofrenie prezintă mutaţii genetice unice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei