Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2008 - Anul XIII, nr. 73 (3754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Naşterile premature, asociate cu o mortalitate mai ridicată în copilărie

Copiii născuţi prematur prezintă mai multe riscuri de a deceda în copilărie şi de a avea probleme legate de reproducere la maturitate faţă de copiii născuţi la termen, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în Journal of the American Medical Association, informează AFP.

Cercetătorii de la facultatea de medicină din cadrul Universităţii Duke, Carolina de Nord, au analizat 1,16 milioane de naşteri înregistrate în Norvegia în perioada 1967 - 1988, copiii fiind monitorizaţi până în 2002.

60.354 dintre naşteri, adică 5,2%, au fost premature - produse în primele 37 de săptămâni de la concepţie.

Proporţia băieţilor născuţi prematur a fost mai mare decât a fetelor, 5,6% faţă de 4,7%, se precizează în studiu, coordonat de profesorul Geeta Swamy.

Grupul băieţilor născuţi la 22 - 27 săptămâni de la concepţie a prezentat o rată de mortalitate de 1,33%, între 1 şi 5 ani, şi de 1,1% între 6 şi 12 ani. Cifrele reprezintă un risc de 5,3, respectiv, 7 ori mai mare faţă de copiii născuţi la termen.

În ceea ce priveşte fetele, rata de mortalitate în rândul celor născute la 22 - 27 de săptămâni de la concepţie, a fost de 1,71%, între 1 şi 5 ani, adică de 9,7 ori mai mare decât cea înregistrată în rândul fetelor născute la termen. În schimb, nu a fost înregistrată o rată de mortalitate mai ridicată în rândul fetelor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani născute prematur.

În ceea ce priveşte naşterile produse la 28 - 32 de săptămâni, rata de mortalitate în rândul băieţilor cu vârste cuprinse între 1 şi 5 ani a fost de 0,7%, iar în rândul celor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, de 0,37%, adică un risc de 2,5, respectiv, 2,3 mai mare decât cel prezentat de băieţii născuţi la termen. În rândul fetelor născute la 28 - 32 de săptămâni de la concepţie nu s-a înregistrat o diferenţă deosebită faţă de fetele născute la termen.

La maturitate, bărbaţii şi femeile născuţi la 22 - 27 de săptămâni după concepţie au prezentat cu 76%, respectiv, 67% probabilităţi de a nu face copii faţă de persoanele născute la termen. În rândul persoanelor născute la 28 - 32 de săptămâni, rata de reproducere a fost de 38,6%, respectiv, 59,2%.

Femeile născute înainte de termen prezintă, de asemenea, un risc crescut de a naşte prematur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Naşterile premature, asociate cu o mortalitate mai ridicată în copilărie.
 Vizualizări articol: 397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naşterile premature, asociate cu o mortalitate mai ridicată în copilărie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei