Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2008 - Anul XIII, nr. 73 (3754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Excesul de grăsime abdominală, asociat cu riscul de demenţă

Excesul de grăsime abdominală începând cu vârsta a doua creşte de trei ori riscurile de dezvoltare a demenţei, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani publicat, ieri, în revista Neurology şi preluat de AFP.

"Considerând că 50% din adulţii din această ţară (SUA, n.r.) suferă de obezitate, este o descoperire mai degrabă tulburătoare", a spus autorul studiului, Rachel Whitmer, de la centrul de cercetare Kaiser Permanente, Oakland, California.

Excesul de greutate la vârsta a doua este de multă vreme asociat cu un risc crescut de accidente cerebrale, diabet şi accidente cardiace. Însă este pentru prima dată când obezitatea abdominală este asociată cu demenţa.

La studiu, care a durat 36 de ani, au participat 6.583 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 45 de ani, suferind de un exces de ţesut adipos în zona abdominală. 36 de ani mai târziu, 16% dintre participanţii la studiu dezvoltaseră demenţă.

În rândul persoanelor obeze, cele care nu aveau un abdomen exagerat de mare au prezentat cu 80% mai multe riscuri de a dezvolta demenţă faţă de cei ale căror greutate şi talie erau normale.

Riscul de demenţă creşte, în schimb, cu 230% la persoanele supraponderale cu o talie foarte mare şi cu 360% la persoanele obeze cu talie mare.

"Autopsiile au indicat că modificările din creier asociate maladiei Alzheimer încep să apară încă din tinereţe, iar studii anterioare au demonstrat că excesul de ţesut adipos din zona abdominală la adulţii în vârstă este asociat cu o atrofiere a creierului", a subliniat autorul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excesul de grăsime abdominală, asociat cu riscul de demenţă.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Excesul de grăsime abdominală, asociat cu riscul de demenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei