Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2008 - Anul XIII, nr. 73 (3754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liftul - duşmanul sănătăţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liftul se poate transforma într-un duşman de temut al sănătăţii, iar efectele sale nefaste au nevoie de doar două săptămâni pentru a începe să se manifeste.

Cel puţin aşa rezultă dintr-un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Missouri, dat publicităţii de Journal of the American Medical Association.

Subiecţilor care au participat la studiu li s-a cerut să reducă drastic activitatea fizică pentru ca oamenii de ştiinţă să poată verifica efectele sedentarismului asupra bolilor cronice, precum diabetul.

Cercetătorii au efectuat două studii. În cadrul primului, li s-a cerut persoanelor care parcurgeau zilnic în jur de 6.000 de paşi ca pentru trei săptămâni să îşi coboare media la 1.400 de paşi, evitând categoric scările şi luând maşina de fiecare dacă când era posibil. În cel de-al doilea studiu, cercetătorii au cerut respondenţilor care străbăteau zilnic peste 10.000 de paşi să îşi coboare media la 1.400, în acelaşi condiţii menţionate în studiul anterior, însă timp de doar două săptămâni.

La terminarea fiecărui studiu, participanţii au fost supuşi unui test de toleranţă la glucoză şi unuia de toleranţă la grăsimi, pentru a verifica abilitatea corpului de a extrage din sânge aceste două substanţe.

Potrivit rezultatelor, două săptămâni de inactivitate sunt mai mult decât suficiente pentru a duce la creşterea nivelului de glucoză şi grăsime din sânge, situaţie care deseori duce la apariţia diabetului şi a bolilor cardiovasculare.

"În mod normal credem că activitatea fizică este benefică pentru sănătate, însă acest studiu demonstrează că două săptămâni de inactivitate sunt periculoase. Dacă se optează pentru mijloacele de transport pasive, riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare creşte brusc foarte mult", a explicat Bente Klarlund Pedersen, unul dintre autorii studiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liftul - duşmanul sănătăţii.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liftul - duşmanul sănătăţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei