NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5898 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alcoorexia, o nouă tulburare de alimentaţie care face victime în rândul femeilor

Cercetătorii britanici avertizează asupra unei noi tulburări de alimentaţie apărută în rândul femeilor, alcoorexia, un fenomen care implică săritul peste mese pentru "cheltuirea" caloriilor zilnice pe băuturi alcoolice, informează telegraph.co.uk.

Multe femei se confruntă cu din ce în ce mai multe presiuni, pentru că doresc să consume alcool, dar, în acelaşi timp, să-şi menţină greutatea într-o anumită limită. Din acest motiv, ele aleg să sară peste mese, preferând să consume câteva păhărele de vin.

Un astfel de fenomen a fost numit de specialişti alcoorexie (drunkorexia, în limba engleză, n.r.), o combinaţie între "alcoolism" şi "anorexie".

Specialiştii spun că această practică a alcoorexiei este încurajată mai ales de dietele în care alimentelor şi băuturilor li se atribuie un anumit număr de puncte. Persoanele care doresc să slăbească nu trebuie să depăşească un număr maxim de puncte calculat pe zi.

Obiceiul, extrem de răspândit în Statele Unite, a pus stăpânire şi pe Marea Britanie.

Profesorul Janet Treasure, şeful secţiei de tulburări de alimentaţie din cadrul Institutului de psihiatrie din Londra, a declarat că practica este foarte periculoasă pentru că se combină consumul excesiv de alcool cu tiparele tulburărilor de alimentaţie.

 

Avertizări.

"Persoanele devin dependente, un lucru extrem de nociv. Fenomenul este întâlnit mai ales la persoanele bulimice decât la cele anorexice, însă aici ne confruntăm cu o combinaţie de calorii goale, fără valoare nutritivă, şi comportament riscant care apare în timpul stării de ebrietate", a indicat Treasure.

Un gram de alcool are mai multe calorii decât aceeaşi cantitate de carbohidraţi sau proteine, o cantitate de 150 de ml de vin alb putând conţine între 150 şi 170 de calorii. Acest lucru înseamnă că un pahar mare de vin (250 ml) conţine la fel de multe calorii ca un prânz mediu uşor.

Un cocteil format din 50 de ml de votcă şi o băutură tonică hipocalorică aduce 100 de calorii, în timp ce o halbă de bere conţine aproximativ 250 de calorii.

Susan Price, purtător de cuvânt pentru Asociaţia de nutriţie britanică, a spus că înlocuirea meselor cu alcool nu este o metodă potrivită pentru a slăbi sau a menţine o greutate sănătoasă.

"Sunt mai mari probabilităţile ca alcoolul să fie consumat în exces. Ceea ce trebuie să faci este să ai o alimentaţie echilibrată şi să alegi cocteiluri sau băuturi non-alcoolice hipocalorice".
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alcoorexia, o nouă tulburare de alimentaţie care face victime în rândul femeilor.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alcoorexia, o nouă tulburare de alimentaţie care face victime în rândul femeilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alcool trimis de
(19 mar 2008, 17:25:13
Parca acu 3 zile spuneati ca alcoolul este benific! Acu v-ati razgandit ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte