Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2008 - Anul XIII, nr. 42 (3723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Joggingul prelungeşte viaţa cu nouă ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alergând uşor câteva minute în fiecare zi vă veţi menţine tineri din punct de vedere biologic şi veţi trăi cu nouă ani mai mult decât cei care nu practică joggingul. Cel puţin aceasta este părerea unei echipe de cercetători americani.

Se ştia deja că un program regulat de exerciţii fizice aduce numai beneficii pentru sănătate: sportul previne apariţia bolilor de inimă, menţine tensiunea arterială la un nivel normal şi fereşte organismul de atacuri cerebrale, diabet sau depresie.

În cadrul unui nou studiu efectuat în Marea Britanie şi în Statele Unite pe un eşantion de 2.401 de perechi de gemeni, s-a constatat că din punct de vedere al îmbătrânirii biologice, între cei care practicau sport în mod regulat şi cei care nu erau activi exista o diferenţă de aproximativ nouă ani. Potrivit cercetătorilor, la această concluzie s-a ajuns după ce au fost excluse toate celelalte posibile influenţe asupra procesului de îmbătrânire, începând cu indexul de masă corporală, continuând cu fumatul şi terminând cu statutul socio-economic al subiecţilor.

Constatările făcute în timpul studiului sugerează faptul că 30 de minute de activitate fizică de intensitate moderată, practicate cel puţin cinci zile pe săptămână pot avea beneficii semnificative asupra sănătăţii. "Rezultatele pe care le-am obţinut sunt extrem de importante pentru echilibrarea stilului de viaţă, în special pentru că studiul nostru arată că adulţii care practică activităţi fizice regulate sunt mai tineri din punct de vedere biologic decât persoanele sedentare", a explicat Lynn Cherkas, un membru al echipei de cercetători.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Joggingul prelungeşte viaţa cu nouă ani.
 Vizualizări articol: 1236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Joggingul prelungeşte viaţa cu nouă ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare de pui cu varză de Bruxelles 2 porţii - 40 minute 10 aripioare de pui500g varză de Bruxelles50g unt50ml ulei (pref. măsline)50g ardei gras roşu1 lămâie± sare, piper Varza se opăreşte 1-2 minute în apă clocotită cu puţină sare, apoi se... Citeşte