Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2008 - Anul XIII, nr. 42 (3723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie!

Bărbaţii care fumează şi beau mult pot afecta genetic generaţiile lor viitoare

Bărbaţii care fumează, beau cantităţi mari de alcool sau sunt expuşi la pesticide în timp ce încearcă să conceapă un copil contribuie la apariţia unor mutaţii genetice ce vor fi transmise nu numai copiilor, ci şi nepoţilor lor, informează un studiu preluat de telegraph.co.uk.

Cercetătorii americani de la Universitatea Rutgers din Boston, care au realizat această lucrare, spun că studiile pe animale au arătat că anomaliile produse de toxinele din mediu provoacă mutaţii genetice care vor fi transmise generaţiilor ulterioare.

Cercetătorii spun că ar trebui revizuită teoria potrivit căreia sănătatea tatălui este mai puţin importantă decât cea a mamei în determinarea sănătăţii viitorilor copii.

"Studiile au indicat o asociere semnificativă între expunerea bărbaţilor la toxine şi creşterea ratei de infertilitate, de avort spontan, a naşterii de feţi morţi şi a problemelor de sănătate în copilărie", a indicat medicul Cynthia Daniels, coordonator al studiului.

"Trebuie să luăm în calcul aceste rezultate. 60% dintre defectele apărute la naştere au cauze necunoscute. De ce să nu examinăm o cauză negativă atât de evidentă?", a adăugat aceasta.

Fumatul, alcoolul şi cocaina pot provoca modificări chimice ale spermei, spun specialiştii.

Profesorul Matthew Anway, de la Universitatea din Idaho, a administrat, zilnic, mai multor femele de cobai gestante injecţii cu vinclozolin (pesticid) în perioada în care se decide sexul embrionului. Puii de sex masculin au prezentat anomalii, precum probleme de dezvoltare a spermei şi a prostatei, tumori şi maladii renale, şi modificări genetice care au fost transmise generaţiilor viitoare, chiar dacă femelele cu care s-au împerecheat erau sănătoase.

Anway a identificat genele specifice implicate în producerea spermei şi a remarcat că acestea au suferit mutaţii ireversibile din cauza expunerii la pesticide.

Studiul a fost prezentat la o conferinţă a Asociaţiei americane pentru progresul ştiinţei (American Association for the Advancement of Science) care a avut loc la Boston.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbaţii care fumează şi beau mult pot afecta genetic generaţiile lor viitoare.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Bărbaţii care fumează şi beau mult pot afecta genetic generaţiile lor viitoare4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foamea ce nasoala trimis de
(20 feb 2008, 20:42:42
Pai daca mehmemul nu e mai bun de footoot, ma dau pe suppt ca-s flamanda rau si asa mai pun si eu cate o proteina pe mine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare de pui cu varză de Bruxelles 2 porţii - 40 minute 10 aripioare de pui500g varză de Bruxelles50g unt50ml ulei (pref. măsline)50g ardei gras roşu1 lămâie± sare, piper Varza se opăreşte 1-2 minute în apă clocotită cu puţină sare, apoi se... Citeşte