Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 feb 2008 - Anul XIII, nr. 33 (3714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vasectomia, reversibilă cu ajutorul unei telecomenzi

Vasectomia, operaţia chirurgicală de sterilizare masculină, ar putea deveni în curând un proces uşor reversibil datorită unui implant care opreşte fluxul de spermă şi care ar fi controlat cu ajutorul unei telecomenzi, informează dailymail.co.uk.

Dispozitivul de tip valvă, care controlează fluxul de spermă, ar putea fi închis şi deschis cu ajutorul unei telecomenzi, pe acelaşi sistem utilizat pentru încuierea maşinilor.

Bărbaţii care se răzgândesc în privinţa copiilor ar putea, pur şi simplu, să îndrepte telecomanda spre testicule pentru a da drumul fluxului de spermă.

Anual, numai în Marea Britanie, se înregistrează peste 40.000 de operaţii de vasectomie. Aproximativ 2.500 dintre bărbaţii care apelează la această formă de contracepţie se răzgândesc ulterior în privinţa copiilor.

Procedura constă în sigilarea canalelor deferente, care transportă sperma, situate în testicule. Procedura este, în principiu, reversibilă, dar doar 50% dintre cazuri sunt reuşite. Mai multe studii au sugerat că vasectomiile provoacă anomalii ale spermei, reducând drastic şansele de a concepe un copil.

Dispozitivul acţionat prin telecomandă, aflat într-un prim stadiu de dezvoltare, ar putea constitui o alternativă mai plăcută. Este confecţionat din materiale pe bază de silicon, pe care de obicei organismul nu îl respinge, şi astfel riscul de reacţii adverse sau infecţie este scăzut. Dispozitivul are dimensiunea unui bob de orez şi se implantează în cele două canale care transportă sperma cu ajutorul unui ac de seringă. Implantul conţine o mică antenă, pentru a fi controlat cu ajutorul unei telecomenzi, şi funcţionează pe bază de semnale radio, deci nu are nevoie de baterie.

Dispozitivul a fost conceput de cercetătorii de la Universitatea din Adelaide, Australia.

Anul trecut, cercetătorii de la Universitatea de tehnologie din Sydney au anunţat că au conceput, pe acelaşi sistem, un dispozitiv pentru controlarea vezicii urinare, destinat femeilor care suferă de incontinenţă urinară.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasectomia, reversibilă cu ajutorul unei telecomenzi.
 Vizualizări articol: 990 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vasectomia, reversibilă cu ajutorul unei telecomenzi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci cu smântână 10 porţii - 60 minute 800g ciuperci proaspete3 morcovi2 rădăcini de pătrunjel1 ceapă mare50g margarină8 linguri smântână1 lingură făină1 leg. Pătrunjel± sare, piper Zarzavatul curăţat se fierbe în 4 l apă, apoi se... Citeşte