Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 feb 2008 - Anul XIII, nr. 33 (3714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosare în lucru

Suceveni lăsaţi fără banii de pe card

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Graba, naivitatea, ori încrederea în cine nu trebuie i-a lăsat pe unii suceveni fără banii pe care îi aveau pe card.

Poliţiştii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, cei care au competenţa de a cerceta astfel de cazuri, au în lucru trei dosare care vizează plângerile unor persoane furate în acest mod.

Foarte probabil, numărul victimelor este mult mai mare, însă, dându-şi seama că au rămas cu pagubă pe fondul greşelilor lor, iar sumele furate nu sunt foarte mari, mulţi nu au mai sesizat poliţia.

 

Tranzacţie suspectă

La mijlocul săptămânii trecute, Iulia R., o tânără din municipiul Suceava, s-a dus la unul din bancomatele BCR din Suceava pentru a-şi scoate o parte din bani. A extras aproximativ 100 de lei, lăsând în cont puţin peste 100 de lei. La plecare şi-a uitat cardul în bancomat, sesizând lipsa acestuia abia a doua zi. Cu ajutorul unui angajat al băncii, cardul i-a fost găsit în aparat, însă veştile bune s-au oprit aici. La nouă minute de la momentul în care aceasta a făcut tranzacţia, o altă persoană a scos cei 100 de lei pe care îi mai avea în cont. Oarecum inexplicabil, cel care a ajuns la aparat după tânără a putut efectua o nouă tranzacţie fără a trebui să tasteze din nou codul cardului.

Nici angajaţii băncii nu au putut să-i dea păgubitei vreun răspuns cu privire la cum s-a putut întâmpla acest lucru. După ce a înaintat o sesizare către directorul băncii, Iulia R. a fost sfătuită să depună o plângere la poliţie. Cum o cameră de luat vederi surprinde imagini cu zona din faţa respectivului bancomat, iar ora exactă a momentului extragerii sumei poate fi uşor aflată pe baza extrasului de cont, oamenii legii ar putea să dea de cel care a făcut tranzacţia ilegală.

În cursul zilei de joi, victima a purtat o discuţie cu un poliţist de la BCCO, iar în cauză s-a înregistrat un dosar penal.

 

Lăsat fără bani după ce şi-a notat codul pe card

De la poliţiştii de la „Crimă Organizată” am aflat că în judeţ mai sunt în lucru două cauze care vizează fraude cu carduri. La fel ca şi Iulia R., un sucevean şi-a uitat cardul în bancomat. Acesta îşi notase parola chiar pe un colţ al cardului, condiţii în care cel care a venit imediat după el la efectuarea unei tranzacţii a putut lejer să-i fure banii.

Într-un alt caz, o femeie a fost înşelată de o rudă căreia îi dezvăluise parola. Din cauza unor probleme de sănătate victima şi-a rugat o persoană apropiată din familie să-i extragă nişte bani din cont. Păstrând parola, cel care a comis înşelătoria a pus ulterior din nou mâna pe cardul femeii, scoţând din cont suma de 800 de lei.

În aceste ultime două cazuri, cardurile de pe care s-au furat banii nu au mai fost de găsit, după ce le-au folosit, respectivii făcându-le dispărute.

 

Măsuri elementare de siguranţă

Potrivit şefului BCCO Suceava, comisarul Andrei Nichitoi, într-una din cauze s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva unui suspect, în timp ce celelalte două dosare sunt încă în faza de cercetare.

„Cea mai mare greşeală o fac cei care îşi notează codul PIN pe card sau oriunde altundeva la vedere. De asemenea, foarte important, codul nu trebuie dezvăluit absolut nimănui, aici incluzându-i şi pe apropiaţi, pe angajaţii băncii ori pe jandarmi sau pe oamenii de ordine. Sunt nişte măsuri de siguranţă elementare, ce nu trebuiesc nicicum încălcate”, a avertizat comisarul Andrei Nichitoi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveni lăsaţi fără banii de pe card.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 11 voturi
Suceveni lăsaţi fără banii de pe card3.8511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pampalai trimis de
( 9 feb 2008, 14:24:19
Sa-i lase domnule in curul gol. Cum sa-ti uiti cardul in bancomat? Inseamna ca ai dobandit acei bani fara efort. Femeia, masina si cardul impreuna cu cu pinul nu se imprumuta. Ati priceput pampalailor?
2.   A. trimis de
( 9 feb 2008, 20:18:34
raspopitule ai uitat de pieptene. ?!......
3.   Pampalai trimis de
( 9 feb 2008, 23:09:11
De acord cu tine Raspopitule mai ales ca bancomatul tipa de il ia dracul dupa ce termini .Eu i-as condamna pe cei ce le uita
3.1  RE: Pampalai trimis de
(10 feb 2008, 01:05:40
Rilex, matale ca nu tipa. Chiar bancomatele de la BCR au un sistem nasol din punctul asta de vedere, spre deosebire de cele ale altor banci. La BCR introduci cardul, soliciti eliberarea de numerar, iti da banii, chitanta si te mai intreaba daca mai vrei vreo operatiune. Daca esti grabit...
4.   Vina bancilor trimis de
(10 feb 2008, 11:53:21
Dupa parerea mea bancomatul ar trebui sa te protejeze. Sunt bancomate ale unor banci care nu iti dau banii solicitati pana nu ridici cardul. Cum adica daca mai vreau vreo optiune? Comand o tranzactie, uit cardul sau imi da cineva in cap si apoi bancomatul il intreaba daca mai vrea vreo optiune? Normal ca mai vrea! La BCR e ca la chelner:

eu: vreau un suc.

ch: acidulat sau neacidulat?

eu: acidulat, dati-mi o fanta!

ch: de portocale sau grapefruit?

eu: dami naibi o fanta de portocale!

ch: galbene sau portocale rosii?
5.   Ptr.d-nul comisar Nichitoi trimis de
(10 feb 2008, 15:32:47
Cui trebuie sa ne adresam in cazul in care in apropierea unui bancomat BCR vedem destui ciumeti sau curiosi ,care se apropie ingrijorator de aproape pentru a viziona modul in care faci o tranzactie la bancomat , in magazin sau oriunde iti folosesti cardul. Unde sunt camerele de supraveghere ,unde sunt regulile minime de siguranta. Cati salariati ai judetului fac plata pe card?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci cu smântână 10 porţii - 60 minute 800g ciuperci proaspete3 morcovi2 rădăcini de pătrunjel1 ceapă mare50g margarină8 linguri smântână1 lingură făină1 leg. Pătrunjel± sare, piper Zarzavatul curăţat se fierbe în 4 l apă, apoi se... Citeşte