Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2007 - Anul XII, nr. 289 (3659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Tocurile îmbunătăţesc sănătatea femeilor scunde

Persoanele scunde au o stare a sănătăţii mai proastă decât cele înalte, din cauza unui stil de viaţa nesănătos, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie. La studiu au participat peste 14.000 de persoane, care au oferit detalii despre înălţime, greutate, vârsta, sex, boli cronice şi statut social. Participanţii au fost apoi rugaţi să evalueze starea lor de sănătate luând în considerare indicatori precum mobilitatea, durerea şi depresia. În general, persoanele considerate scunde - 1,62 m pentru bărbaţi şi 1,52 m pentru femei - aveau, potrivit propriilor evaluări, o stare a sănătăţii mai proastă din punct de vedere fizic şi psihic decât persoanele de înălţime medie. Studiul nu a luat în considerare starea reală a sănătăţii participanţilor la studiu, ci propriile lor evaluări. Cu cât persoana este mai scundă, cu atât starea sănătăţii fizice şi mentale raportată de acesta va fi mai proastă, potrivit coordonatorului studiului, Torsten Christensen. Potrivit acestuia, fiecare doi centimetri adăugaţi înălţimii cu ajutorul tocurilor de la pantofi, de exemplu, poate avea un impact pozitiv asupra calităţii vieţii unei persoane scunde. Christensen a descoperit că tocurile de 7,5 centimetri contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii cu 6%. Persoanele scunde întâmpină mai multe dificultăţi faţă de persoanele de înălţime medie în domenii variate ale vieţii, precum educaţia, slujba şi relaţii. Înălţimea mică la vârsta adultă poate fi determinată atât de o dezvoltare normală, cât şi de boli precum deficienţa de hormoni de creştere sau sindromul Turner. Tratamentul cu hormoni de creştere în copilărie poate contribui la creşterea in înălţime cu până la 10 centimetri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tocurile îmbunătăţesc sănătatea femeilor scunde.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tocurile îmbunătăţesc sănătatea femeilor scunde0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu chimen 4 portii 45 minute Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Se adaugă sare şi piper. Când ceapa începe să se... Citeşte