Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 oct 2007 - Anul XII, nr. 239 (3614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Exerciţii fizice pentru începători

Cursurile de box sau de Tae Bo, înotul sau mersul alert se numără printre sporturile indicate de instructori.

Chiar dacă nu vă număraţi printre cele mai în formă persoane, există exerciţii special create pentru capacităţile fiecăruia. Începătorilor le sunt recomandate de către instructorii de la Centrul Naţional de Sănătate din Statele Unite mersul alert, aerobicul sau înotul ca punct de plecare în construirea unui corp în formă. Secretul unor exerciţii fizice eficiente constă în alegerea activităţilor plăcute şi diverse, pentru a se evita intrarea în rutină.

Este recomandabil ca primele şedinţe să se desfăşoare sub supravegherea unui ins­truc­tor care re­comandă tipurile de exer­ciţii.

Mersul alert este unul dintre cele mai populare forme de aerobic. Acest tip de exerciţiu ajută la arderea unui număr de calorii aproape egal cu cel din timpul practicării, pe aceeaşi distanţă, a joggingului. Dacă nu sunteţi obişnuiţi cu prea multă mişcare, puteţi începe să practicaţi mersul alert timp de o jumătate de oră, crescând timpul până ajungeţi să parcurgeţi un kilometru şi jumătate în 15 minute. Pentru a spori greutatea exerciţiului, încercaţi să urcaţi pe scări sau pe o suprafaţă încli­nată.

Joggingul este preferat datorită numărului mare de calorii pierdute în timpul alergării. Dacă sunteţi în­cepător, al­ter­naţi în primele săp­tă­mâ­ni alergatul cu mersul.

Orele de aerobic sau casetele cu exerciţii urmărite acasă sunt preferate în primul rând de femei, deoarece oferă varietate. Muzica, exerciţiile şi coregrafia – toate realizate sub supravegherea unui instructor – sunt elemente care le motivează pe cele mai multe dintre femei. Cursurile de box şi Tae Bo au devenit tot mai populare în rândul practicanţilor de aerobic.

Orele pentru începători îmbină mişcările de aerobic cu cele specifice boxului, precum mişcări ale mâinilor şi lovituri de picior.

Tae Bo completează mişcările de aerobic cu cele de arte marţiale. Înotul este un exerciţiu ideal pentru persoanele însărcinate, sau cu o sănătate precară: probleme ale muşchilor, oaselor sau cu astm. Unul dintre avantajele înotului este acela că ritmul inimii nu creşte cum se întâmplă în cazul exerciţiilor de aerobic, datorită organismului uman programat să îşi încetinească bătăile inimii în momentul scufundării în apă.

Nu este recomandat celor care doresc să slăbească, datorită tendinţei organismului de a-şi conserva grăsimea în momentul intrării într-un mediu rece.

Exerciţiile de flexibilitate sunt benefice în prevenirea crampelor şi a încordării corpului. Tai Chi este o practică ce îmbină mişcările graţioase cu tehnici de respiraţie, tot mai populară printre persoanele de vârstă adultă. Specialiştii consideră că Tai Chi este practica ideală pentru persoanele care suferă de artrită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exerciţii fizice pentru începători.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exerciţii fizice pentru începători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează