Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 oct 2007 - Anul XII, nr. 239 (3614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dietă, în funcţie de personalitate

Dacă este consumat în cantităţi moderate, ...
Testul „Persona" vă stabileşte comportamentul alimentar

Obezitatea este o problemă de sănătate care afectează tot mai mulţi dintre locuitorii planetei, indiferent de vârstă. În cartea sa „Dieta personalizată. Slăbeşte în funcţie de personalitatea ta", profesorul Alain Golay explică de ce eşuează unele tentative de slăbit.

Alegeţi un regim alimentar în funcţie de personalitatea dvs. Alt­fel există riscul ca toate eforturile de a pierde în greutate să eşueze, susţine profesorul Alain Golay în lucrarea sa referitoare la dieta personalizată. Potrivit acestuia, medicul trebuie să facă pacientului un test de personalitate (în funcţie de categoriile stabilite de psihiatrul Carl Jung).

În urma testului, ştim cărui tip de personalitate aparţinem şi, ca urmare, care este regimul de slăbit cu cele mai mari şanse de reuşită pe care ar trebui să-l urmăm.

Patru categorii de regimuri

1. Promovanţii sunt persoane care doresc să fie apreciate, să se remarce în orice context. Ei sunt dominanţi şi expansivi. În rândul pro­movanţilor întâlnim liderii, actorii şi oratorii. De obicei sunt gurmanzi, iar regimurile de slăbit recomandate sunt cele disociate, sărace în grăsimi.

2.Facilitan­ţii sunt altruişti, preferă să mănânce în societate şi să discute despre felurile de mâncare. O masă echilibrată trebuie să conţină: proteine-carne, peşte, ouă, brânzeturi; hidraţi de carbon sub formă de pâine, paste, cartofi, orez şi cereale. De asemenea, este necesar ca ei să înveţe să se abţină de la a mânca mai mult decât au nevoie.

3. Controlanţii sunt per­­soane rezervate, dar domi­nante. Pentru ei contează esenţialul, în orice context, iar detaliile, adesea, le displac.

În această categorie intră ban­cherii, oamenii de afaceri şi medicii chirurgi. Obiceiurile lor alimentare includ înfulecarea tuturor alimentelor care le cad în mână: hamburgeri, pateuri, tot ce este bogat în calorii. Principala masă a zilei ar trebuie să fie micul dejun, în timp ce masa de seară ar trebui să fie modestă.

4. Analizanţii sunt per­­­­soane rezervate. Pentru ei, importante sunt deta­liile. Mănâncă cu plăcere mân­că­rurile tradiţionale, iar rutina accentuează erorile dietetice. Ei trebuie să fie foarte atenţi la cantitatea de alimente pe care o consumă şi chiar să ţină un carneţel în acest sens.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dietă, în funcţie de personalitate.
 Vizualizări articol: 829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dietă, în funcţie de personalitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează