Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2007 - Anul XII, nr. 234 (3609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Usturoiul alungă gripa, tratează acneea, reglează nivelul de colesterol şi tensiunea arterială

Ştiinţa a demonstrat că usturoiul este un puternic antibiotic, având un spectru larg de acţiune terapeutică. Lumea medicală a ajuns la o concluzie unanimă, că dintre toate proprietăţile curative ale usturoiului, cea mai importantă este aceea de antibiotic natural.

Numeroase studii au confirmat faptul că usturoiul are proprietăţi antibiotice şi este foarte eficient împotriva bacteriilor, ciupercilor şi viruşilor. Sunt specialişti care susţin chiar că sângele unui mâncător de usturoi poate distruge bacteriile. Proprietatea de antibiotic este dată de conţinutul de allicin, care se găseşte în usturoiul crud.

Răceala şi gripa

După cum ne-a spus dna lector universitar Angela Beju, terapeut naturist, membru al Asociaţiei Naţionale pentru Terapii Complementare din România (ANATECOR), de-a lungul timpului s-a tot căutat un tratament eficient pentru răceală însă fără un succes real. Unul dintre motive este acela că răceala banală nu este chiar atât de comună: "Există o foarte mare varietate de viruşi care produc viroze respiratorii – peste 200 de viruşi cunoscuţi pot provoca răceli. Există şi foarte multe mutaţii ale virusului care produce gripa. Răceala şi gripa sunt ţinte în mişcare. Un tratament eficient pentru un tip de virus poate să nu aibă nici un efect asupra altuia. În acest moment poate interveni tratamentul cu usturoi. Usturoiul are, mai degrabă, acţiunea unui antibiotic cu spectru larg decât a unui antibiotic ţintă. De asemenea, are efecte pozitive asupra întregului sistem imunitar. Foarte multe suplimente nutritive pe bază de plante conţin usturoi, alături de plante bine cunoscute pentru acţiunea lor imunostimulatoare, precum echinaceea. Usturoiul conţine două componente principale, care au importanţă terapeutică: allicin şi compuşi bio-activi care conţin sulf. Allicinul este compusul cu cele mai importante efecte asupra sănătăţii. Acesta nu se găseşte în usturoiul normal, ci se produce în momentul în care căţelul de ustouroi este tăiat sau zdrobit. Cu cît este tocat mai mărunt, cu atât mai mult allicin se produce, deci şi efectul terapeutic va fi mai puternic. Usturoiul ajută în tratamentul răcelii şi gripei însă are şi efecte excelente folosit în scop preventiv".

De ştiut că allicinul din usturoi începe să dispară imediat ce este produs, iar prin fierbere îşi pierde efectul terapeutic. Pentru a beneficia de usturoi şi din punct de vedere terapeutic este recomandată consumarea lui în stare proaspătă sau adăugat în mâncare la sfârşit, fără a-l mai fierbe.

Efecte deosebite în tratarea acneei

Acneea este cea mai răspândită boală de piele şi, fie că apare în perioada adolescenţei sau mai târziu, este la fel de neplăcută atât pentru cel care suferă de ea, cît şi pentru cei din jurul său. Nimeni nu pretinde că usturoiul ar fi un leac miraculos pentru acnee însă multe persoane cred că ajută, folosit atât intern cît şi extern: "În primul rând, usturoiul este un puternic antibiotic şi curăţă foarte bine sângele. De fapt, consumul de usturoi ajută organismul să se cureţe singur, eliminând toxinele şi, astfel, reducând acneea. Proprietăţile sale antiseptice şi de curăţire profundă îl recomandă şi ca tratament extern în acnee. Un căţel de usturoi tăiat şi frecat uşor pe zona cu pustule ajută la vindecarea lor. Încercaţi acest lucru şi la apariţia unui furuncul şi veţi vedea rezultatul! Pe lângă faptul că este un bun antibiotic, allicinul din usturoi este un tot atât de bun antifungic, fiind eficient în tratarea infecţiilor pielii".

Usturoiul, colesterolul şi problemele cardiace

Colesterolul – o substanţă albă, vîscoasă, care se găseşte în plasma sanguină – este esenţial pentru viaţă. Există un colesterol "bun" şi unul "rău" pentru sănătate. Totuşi, un nivel ridicat al colesterolului poate avea implicaţii grave asupra sistemului cardiovascular, ducînd în final la ateroscleroză: "Un nivel excesiv al colesterolului poate fi un indicator al unui risc crescut de atac cardiac şi/sau cerebral. În timp ce o serie de studii individuale au arătat că usturoiul ajută în combaterea colesterolului nociv (LDL), nu există totuşi o dovadă clară a eficienţei acestuia. Însă, usturoiul are un renume încă din vechime ca fiind un remediu foarte bun în problemele cardiace".

Hipertensiunea arterială este o boală de care suferă foarte mulţi oameni, unii chiar fără să ştie. Această boală se caracterizează prin pomparea mai accelerată a sîngelui decît este normal: "Se pare că efectele pozitive ale usturoiului în hipertensiune arterială se datorează, mai degrabă, compuşilor bio-activi, care conţin sulf, decît allicinului (principalul component). Compuşii bio-activi bogaţi în sulf nu au aceeaşi valoare terapeutică precum allicinul însă nu se distrug atît de repede şi, mai ales, proprietăţile terapeutice ale acestora nu dispar în timpul gătitului. Aceşti compuşi nu au aceeaşi proprietate antibiotică şi antifungică a allicinului însă sunt foarte eficienţi pentru circulaţia sîngelui. Usturoiul, ajută la scăderea tensiunii arteriale şi prin faptul ca reglează nivelul de colesterol. Sulfaţii ajută la scăderea nivelului colesterolului nociv, ajutînd foarte mult, prin aceasta, sistemul cardiovascular".

O altă prioritate importantă a usturoiului, spune dna Beju, este aceea de antioxidant natural, ajutînd organismul în lupta cu radicalii liberi, principalii factori responsabili de procesul de îmbătrînire celulară şi reducere a longevităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Usturoiul alungă gripa, tratează acneea, reglează nivelul de colesterol şi tensiunea arterială.
 Vizualizări articol: 914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Usturoiul alungă gripa, tratează acneea, reglează nivelul de colesterol şi tensiunea arterială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează