Google
SHOPPING CITY SUCEAVA - Brikenburg Expo - Atelier de Joaca
SHOPPING CITY SUCEAVA - Brikenburg Expo - Atelier de Joaca
SHOPPING CITY SUCEAVA - Brikenburg Expo - Atelier de Joaca
 
joi, 9 mar 2017 - Anul XXII, nr. 54 (6470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5441 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2456 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Mucenici fără drojdie (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă nu ştim care e diferenţa, ei bine, e cam aceeaşi ca între pâine dospită clasică şi pâinea rapidă cu bicarbonat… Fiecare produs are savoarea lui. Mucenicii cu bicarbonat sunt mai puţin pufoşi iniţial şi nu au forma dolofană perfectă, dar dacă sunt bine glazuraţi cu miere şi stau câteva ore la temperatura camerei, sunt absolut delicioşi şi au o textură uşor crocantă. Sunt o soluţie ideală dacă nu avem timp să lăsăm aluatul la dospit cu orele.

Avem nevoie de:

500 gfăină albă pentru panificaţie, 250-300 ml apă, 100 g unt, coajă de lămâie, zahăr vanilat, puţină esenţă de rom, jumătate de pliculeţ de praf de copt, o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar (stins cu puţin oţet), puţină sare, 50 g zahăr, plus 200 g zahăr pentru ”faţa rumenă”, 100 g nucă rumenită şi măcinată, jumătate de cană de miere

Preparare:

Amestecăm făina, apa, prafurile pentru copt, sarea, trei sferturi din ulei, 50 g zahăr şi aromele. Frământăm bine şi adăugăm câte puţin din restul de ulei. După ce este bine frământat, aluatul este elastic, nu se lipeşte şi are consistenţa unui aluat de pâine înainte de dospire. Formăm colăcei în forma cifrei 8, de mărimea dorită, şi îi punem în tăvi pe hârtie de copt. Îi coacem cca. 25 de minute sau mai mult, în funcţie de cuptor. Atenţie, nu vor fi prea rumeni deasupra, pentru că nu au fost unşi cu ou, aşa că e bine să verificăm dacă au început să se rumenească dedesubt - acesta e semnul că s-au copt. Dacă avem mai multă experienţă, putem bate în colăcei cu degetul – dacă sunt bine copţi sună grav, înfundat, iar colăcelul e deja uşor şi mai pufos, dar cu coaja crocantă. Lăsăm colăceii să se răcorească puţin în tavă, în afara cuptorului. Între timp ardem zahărul la culoare auriu-roşcat, stingem cu trei sferturi de pahar de apă şi fierbem până ce se dizolvă caramelul şi capătă consistenţă de sirop foarte subţire. Cât e fierbinte, cu o pensulă ungem bine colăceii deja răcoriţi, care vor absorbi parţial siropul şi vor deveni rumeni şi mai lucioşi. Lăsăm să se răcească de tot. Între timp rumenim uşor nuca şi o măcinăm. Punem mierea într-o crăticioară şi o încălzim doar cât să devină lichidă, dar cu atenţie, să nu o fierbem. Trecem partea de deasupra a fiecărui mucenic succesiv prin miere şi nucă şi lăsăm să se răcorească totul complet, pe platouri, cu partea cu nucă în sus. După ce glazura s-a mai întărit, îi putem clădi suprapuşi. Sunt buni cu ceai, vin alb sau chiar cu lapte, pentru cei ce nu postesc în această perioadă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mucenici fără drojdie (de post).
 Vizualizări articol: 1119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mucenici fără drojdie (de post)5.051

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici fără drojdie (de post) Dacă nu ştim care e diferenţa, ei bine, e cam aceeaşi ca între pâine dospită clasică şi pâinea rapidă cu bicarbonat… Fiecare produs are savoarea lui. Mucenicii cu bicarbonat sunt mai puţin pufoşi iniţial şi nu au forma... Citeşte