Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mar 2017 - Anul XXII, nr. 54 (6470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Crimă înfiorătoare

12 ani de închisoare pentru ucigaşul unui copil de 12 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 18 ani, judecat pentru infracţiunea de omor, victimă fiind un copil în vârstă de 12 ani, a fost condamnat de Tribunalul Suceava la o pedeapsă de 12 ani de închisoare cu executare. Marian Narcis Covaci, în vârstă de 18 ani, aflat în stare de arest preventiv, are posibilitatea de a face apel, însă este puţin probabil că ar putea scăpa cu o pedeapsă mai blândă, din contră. Tribunalul Suceava l-a mai obligat pe inculpat să achite despăgubiri importante părinţilor copilului ucis şi fraţilor acestuia.

Modul în care a fost comisă fapta şi împrejurările şochează de la un capăt la altul. Atât autorul, cât şi copilul de 12 ani, acesta din urmă împins de la spate de primul, au băut alcool foarte tare - palincă, iar ce a urmat a avut legătură directă cu starea în care se aflau cei doi. Crima a fost comisă cu foarte multă violenţă, autorul ştrangulându-l pe minor pentru a fi convins că l-a ucis.

 

Ocomunitate de romi cu nivel de educaţie foarte scăzut

Crima a fost comisă în cătunul de romi Țîmpoci, în satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa. O comunitate de romi unde nivelul de educaţie este extrem de scăzut, iar violenţele sunt la ordinea zilei.

Din cercetările judiciariştilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava, coordonate de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, rezultă că pe 30 iulie 2016, în jurul orei 22.00, inculpatul a mers cu mai mulţi prieteni din satul Capu Codrului la Gura Humorului, unde a consumat cantităţi mari de băuturi alcoolice. În jurul orei 2.00 din noapte, Narcis Marian Covaci a revenit la domiciliu, având asupra sa o sticlă în care cel mai probabil era palincă.

În apropiere de casă, inculpatul s-a întâlnit cu fratele său mai mic, în vârstă de 14 ani, şi cu un vecin, Gheorghe Cozmin Covaci, în vârstă de 12 ani, copilul care peste puţin timp avea să moară.

Din cercetări rezultă că autorul i-a spus copilului de 12 ani „tu în seara asta bei cu mine”. Copilul a intrat în casa autorului, unde s-a aflat de faţă şi celălalt copil, în vârstă de 14 ani, frate cu inculpatul. Aici, copilul de 12 ani a băut două pahare din sticla cu palincă, o cantitate estimată de anchetatori la 50-100 de mililitri. Copilul de 12 ani ar fi vrut să plece acasă, însă nu a fost lăsat.

 

Bătut, lovit cu piatra în cap şi sugrumat

Din păcate, Narcis Marian Covaci nu l-a lăsat să plece. Aflat în stare avansată de ebrietate şi fiind fire agresivă, acesta şi-a adus aminte de o aşa-zisă agresiune pe care copilul de 12 ani ar fi comis-o asupra surorii sale.

Tânărul de 18 ani a început să-l lovească pe copil, moment în care martorul, celălalt copil, a fugit din casă, invocând ulterior în faţa anchetatorilor că se temea de propriul frate, şi el fiind bătut de acesta de mai multe ori.

Crima avea să se petreacă în momentul în care copilul a încercat să plece spre casa sa, însă a fost ajuns din urmă pe un câmp din sat. Agresiunea a fost foarte violentă, iar inculpatul l-a sugrumat pe copil pentru a se convinge că l-a omorât.

„După plecarea martorului (aproximativ 03:00), victima a ieşit din casa inculpatului cu intenţia de a se deplasa spre domiciliu. Inculpatul s-a deplasat după victimă şi a continuat să exercite acte de violenţă asupra victimei - a lovit-o cu palmele şi picioarele, a lovit-o cu o piatră în cap, a fugit după victimă când aceasta s-a îndepărtat în fugă de el, a prins-o, a trântit-o pe sol, a imobilizat-o, a continuat să-i aplice lovituri cu pumnii în diverse zone anatomice, i-a aplicat o nouă lovitură cu piatra în zona cranio-cerebrală, după care a luat un şiret de la pantoful victimei şi cu acesta a sugrumat-o”, a rezultat din rechizitoriul de trimitere în judecată.

După omor, tânărul l-a târât pe copil într-un tufiş, abandonând cadavrul printre arbuşti.

 

A stat la locul faptei când poliţiştii făceau cercetări

Trupul neînsufleţit a fost descoperit abia în după-amiaza zilei de 1 august, la faţa locului ajungând o echipă complexă de judiciarişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei.

Printre numeroasele persoane adunate la locul crimei avea să se găsească şi inculpatul. Reporterii Monitorului de Suceava, care au relatat în exclusivitate de la locul crimei, l-au surprins în câteva imagini pe Narcis Marian Covaci. În imagini, Narcis Marian Covaci stătea pe iarbă, lângă fratele său, care era luat la întrebări de membrii familiei băiatului mort. Părea a fi cu gândurile departe şi nu a dat vreun semn de teamă, expresia feţei fiind mai degrabă de nepăsare.

Conform sentinţei de ieri a Tribunalului Suceava, autorul crimei ar avea de achitat aproape 20.000 de lei tatălui băiatului, 12.500 de lei mamei acestuia şi tot câte 12.500 de lei celor şase fraţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 ani de închisoare pentru ucigaşul unui copil de 12 ani.
 Vizualizări articol: 5977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
12 ani de închisoare pentru ucigaşul unui copil de 12 ani2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici fără drojdie (de post) Dacă nu ştim care e diferenţa, ei bine, e cam aceeaşi ca între pâine dospită clasică şi pâinea rapidă cu bicarbonat… Fiecare produs are savoarea lui. Mucenicii cu bicarbonat sunt mai puţin pufoşi iniţial şi nu au forma... Citeşte