Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 60 (8589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ne vorbesc părinții Bisericii

Se spune că dreptul Noe o sută de ani a lucrat pe corabie ca să se salveze de moartea cea îngrozitoare a valurilor potopului. Noi, oare, nu trebuie să ne pregătim ca să scăpăm de moartea cea veșnică? Moise, alesul lui Dumnezeu, a făcut chivotul legii din cel mai ales lemn, poleindu-l cu aur, ca să nu putrezească, spre buna păstrare a Tablelor legii cu cele 10 porunci dumnezeiești; noi niște făpturi neputincioase, cu câtă frică, credință și dragoste trebuie să ne apropiem de cinstitul Trup și Sânge al Mântuitorului spre a le primi, pentru că noi, avându-L pe Hristos în ființa noastră, devenim Biserica lui însuflețită și rai duhovnicesc.

 

Știința medicală, spre a veni în ajutorul celor bolnavi, stabilește grupa sanguină la toată lumea, pentru ca, la nevoie, oricine să poată fi salvat de la moarte prin sângele altuia. Dar Sângele lui Hristos se potrivește la toată omenirea care Îl primește cu vrednicie și cu dragoste.

 

La Sfânta Împărtășanie, preotul spune: „Se împărtășește robul lui Dumnezeu, cu cinstitul Trup și Sânge al Domnului nostru Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor și spre viața de veci”. Aceasta se întâmplă numai când ne împărtășim cu vrednicie!

 

Pentru a putea primi Sfânta Împărtășanie cu vrednicie, trebuie să facem o bună mărturisire. Iată ce ne învață Sfântul Apostol Pavel: „Oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat față de Trupul și Sângele Domnului. Să se cerceteze însă omul pe sine și așa să mănânce din pâine și să bea din pahar. Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie, osândă își mănâncă și bea, nesocotind Trupul Domnului. De aceea, mulți dintre voi sunt neputincioși și bolnavi și mulți au murit” (I Corinteni 11, 27-30).

 

(Arhimandritul Serafim Man, Crâmpeie de propovăduire din amvonul Rohiei, Editura Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, 1996, p. 67)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ne vorbesc părinții Bisericii.
 Vizualizări articol: 367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne vorbesc părinții Bisericii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei