Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 4 (7921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În Sfânta Scriptură găsim doar ceea ce ne este de folos

Sfântul Vasile spune: „Cel care istoriseşte despre facerea lumii ne învaţă doar că la început a făcut Dumnezeu cerurile şi pământul, socotind că este destul să arate Cine a făcut şi a împodobit pământul, iar care este esenţa pământului n-a vrut să cerceteze, fiind acesta lucru zadarnic şi fără de folos pentru ascultător”. Şi apostolul lui Hristos spune, sfătuindu-l pe Timotei: „Iar de întrebările cele nebune şi neînţelepte te fereşte, ştiind că ele nasc vrăjbi” (II Timotei 2, 23).

Într-adevăr, multe, foarte multe certuri au fost între oameni de-a lungul istoriei, pe această temă: din ce a fost făcută lumea şi care este materia ei fundamentală sau protomateria. Sfânta Scriptură a lui Dumnezeu ne arată doar ceea ce este de folos şi are finalitate. Ea ne vesteşte că această lume este făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu şi că ea este simbol şi semn al lumii duhovniceşti, al realităţii duhovniceşti. De altfel, la ce să cercetăm esenţa tuturor făpturilor şi a fiinţelor, dacă nu ne-am despărţit încă de înjurat, de furat, de poftă, de invidie, de vanitate şi de toate păcatele şi patimile negre? Ca atare, să ne străduim mai întâi pentru lucrul principal, iar pe cele de pe urmă să le lăsăm la urmă.

(Episcop Nicolae Velimirovici, Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi, volumul II, Editura Sophia, Bucureşti, 2003, pp. 228-229, Doxologia.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Sfânta Scriptură găsim doar ceea ce ne este de folos.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În Sfânta Scriptură găsim doar ceea ce ne este de folos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei