Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 159 (7771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Și iadul de pe pământ, și cel de dincolo de moarte au un singur antidot: dragostea”

Granița dintre viață și moarte nu poate fi traversată decât cu iubire. Nici coliva, nici cozonacul, nici paharele, farfuriile, hainele, mobilele nu trec granița aceasta. Ele sunt daruri, prelungiri ale iubirii noastre pentru cei adormiți. Așa a intrat Domnul în iad, prin dragoste, și tot așa îi putem scoate și noi pe cei dragi de acolo. Așa ne vor scoate și cei dragi ai noștri, dacă vom ajunge în loc de suferință.

Iar semnul dragostei este că ne ținem minte culoarea ochilor. Dacă uităm ochii unui om apropiat înseamnă că omul acela a fost pentru noi o prezență frugară și nu am intrat cu el într-o relație sufletească, de iubire, pe care nici moartea să n-o poată birui. De aceea, în Biserică, facem rugăciuni și împărțim daruri, pentru a arăta dragostea celor buni și blajini, nu pentru a le spăla păcatele. Să nu-i uitați, căci uitarea transformă totul în iad.

Domnul ne iubește pe noi toți, dar Iubirea Lui se oprește în fața indiferenței unui om și atunci El se autocenzurează într-un fel, acționând prin alte pârghii... oamenii dragi din jurul lui. De aceea, Dumnezeu „apelează” la noi să facem parastas pentru cei adormiți, pentru că are nevoie de dragostea noastră, spre a-i scoate din întuneric.

Mulți dintre noi trăim în singurătate și în iad, pentru că nu iubim și pentru că nu ne deschidem față de alți oameni. Nu înțelegem durerea și nevoile altor oameni, transformând încă de aici, de pe pământ, viața noastră în iad. Cum poți, însă, intra în iadul unui om? Arătându-i iubire! Spunându-i și aratându-i că e un om important pentru tine și, prin dăruirea și jertfelnicia ta, îl vei putea ajuta să iasă din iadul în care sălășluiește (iadul mândriei, al deținerii dreptății absolute, al judecării, al fiecărei patimi care ne stăpânește).

Așadar, și iadul de pe pământ, și cel de dincolo de moarte, au un singur antidot: dragostea! Și când nu funcționează, trebuie să mărim doza.

(Pr. Visarion Alexa, SURSA: Doxologia.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Și iadul de pe pământ, și cel de dincolo de moarte au un singur antidot: dragostea”.
 Vizualizări articol: 1319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Și iadul de pe pământ, și cel de dincolo de moarte au un singur antidot: dragostea”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei