Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 159 (7771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Rezultate finale

Încă cinci elevi suceveni au obținut media 10 la bacalaureat după contestații

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă cinci elevi suceveni au obținut media 10 la bacalaureat după contestații. În total, județul Suceava are șapte elevi de 10 la bac. Aceștia provin de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava (3 elevi), Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava (2 elevi), Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni (un elev) și Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi (un elev).

Absolvenții suceveni de 10 la bac după contestații sunt: Lavinia Christiana Vultur, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, Daria Ioana Ciubotariu, de la Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava, Bianca Ioana Teleagă, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, și George Găitan și Diana Elena Cîrdan, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

 

Gânduri de la performeri

Lavinia Christiana Vultur, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, a obținut media 10 la bacalaureat după ce tot cu media 10 a terminat toții anii de școală din urmă. Lavinia a obținut 10 și la examenul de evaluare națională. În clasa a X-a, Lavinia Christiana Vultur a obținut Premiul I la etapa finală a Olimpiadei Naţionale de Istorie, care s-a desfăşurat la Drobeta - Turnu Severin. Tânăra vrea să urmeze Facultatea de Drept la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj.

Daria Ioana Ciubotariu, eleva de 10 de la Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava, a studiat la profilul Științe Sociale, clasa XII-a F. Este fericită că a obținut media 10 la bac (după contestații). Daria o „egalează” în performanță pe colega ei de bancă, Anamaria Sabie, care a luat 10 la bac (înainte de contestații). 

Bianca Ioana Teleagă, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, ne-a spus: „Am absolvit liceul la profilul Științe Sociale, cu media 9,92 în anul terminal. De-a lungul anilor de liceu am participat la multe concursuri și olimpiade, iar cea mai mare reușită o consider calificarea la faza națională a Olimpiadei de Religie, în clasa a X-a. Vreau să le mulțumesc domnilor profesori îndrumători și părinților pentru susținerea necondiționată! De asemenea, îi felicit pe toți colegii mei, pe care îi îmbrățișez și cărora le urez mult succes pe viitor! În continuare, încă nu m-am decis ce facultate voi urma, însă va fi sigur în domeniul științelor umaniste.”

George Găitan, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, a obținut mai multe premiiîn anii de liceu: Premiul al II-lea la Olimpiada Națională de Biologie, premiul I la Olimpiada de Dezbateri, Olimpiada Națională de Științele Pământului, Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene, organizată la Lisabona etc.El va studia la Facultatea de Medicină la București. Diana Elena Cîrdan este absolventă a secției Științe Sociale, bilingv română-engleză, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava. Începând chiar din clasa a V-a, de la primii pași făcuți în Colegiul Național ,,Petru Rareș”, Diana s-a ghidat, spune ea, după vorbele lui Balzac: ,,Numai perseverenţa duce la izbândă”. „Datorită dascălilor excepționali și colectivului deosebit, am reușit să-mi întrec așteptările, să descopăr zilnic noi provocări și posibilități și să excelez chiar și atunci când nu credeam că pot”, a spus eleva de 10 la bac.

 

Rezultate: prezent, trecut

Înainte de contestații, județul Suceava avea doi elevi care au luat 10 pe linie la examenul de bacalaureat. Este vorba de o elevă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava (Anamaria Sabie) și o elevă la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava (Andreea Galanton).

Rezultatele finale de la bacalaureat 2021 s-au afișat vineri, 9 iulie, pe site-ul oficial al Ministerului Educației, bacalaureat.edu.ro.

În 2020, 13 absolvenţi de liceu din judeţul Suceava au obţinut calificativul maxim la toate probele examenului de bacalaureat înainte de contestații. După contestații, au fost 19 medii de 10 în județul Suceava, la bacalaureat. În anul 2019, înainte de contestații, patru absolvenţi de clasa a XII-a din judeţul Suceava au obţinut 10 la bacalaureat, iar după contestații încă un absolvent de liceu a luat 10 pe linie. 

Vă reamintim că elevii suceveni au depus 2.407 contestații după afișarea notelor de la bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021. 398 de elevi au fost nemulțumiți de notele de la biologie, 4 elevi au dorit nota mărită la chimie, 3 elevi au dorit să li se recorecteze lucrarea la economie, 2 elevi au contestat lucrarea la filosofie. Alți 31 de elevi au făcut contestații la fizică, 100 la geografie, 20 la informatică, 246 la istorie, 920 la limba și literatura română, 192 la logică, argumentare și comunicare, 479 la matematică, 7 la psihologie și 5 la sociologie.

Și de această dată afișarea rezultatelor s-a efectuat prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă cinci elevi suceveni au obținut media 10 la bacalaureat după contestații.
 Vizualizări articol: 2606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă cinci elevi suceveni au obținut media 10 la bacalaureat după contestații0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei