Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2016 - Anul XXI, nr. 234 (6347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Cel care pune capăt rugăciunii începe să păcătuiască“

„Şi chemând iarăşi mulţimea la El, le zicea: Ascultaţi-Mă toţi şi înţelegeţi: Nu este nimic din afară de om care, intrând în el, să poată să-l spurce. Dar cele ce ies din om, acelea sunt care îl spurcă. De are cineva urechi de auzit să audă. Şi când a intrat în casă de la mulţime, L-au întrebat ucenicii despre această pildă. Şi El le-a zis: Aşadar şi voi sunteţi nepricepuţi? Nu înţelegeţi, oare, că tot ce intră în om, din afară, nu poate să-l spurce? Că nu intră în inima lui, ci în pântece, şi iese afară, pe calea sa, bucatele fiind toate curate. Dar zicea că ceea ce iese din om, aceea spurcă pe om. Căci dinăuntru, din inima omului, ies cugetele cele rele, desfrânările, hoţiile, uciderile, Adulterul, lăcomiile, vicleniile, înşelăciunea, neruşinarea, ochiul pizmaş, hula, trufia, uşurătatea. Toate aceste rele ies dinăuntru şi spurcă pe om. Şi ridicându-Se de acolo, S-a dus în hotarele Tirului şi ale Sidonului şi, intrând într-o casă, voia ca nimeni să nu ştie, dar n-a putut să rămână tăinuit.” (Marcu 7, 14-24)

Tot mai des auzim voci care afirmă că învăţăturile Domnului Iisus Hristos sunt învechite şi nu se mai potrivesc omului modern. Unii consideră că este nepotrivit să mai vorbim despre înviere, cruce, rugăciune sau smerenie. Accentul se pune acum doar pe trăirea facilă şi irespon­sabilă. Dacă citim cu atenţie fragmentul evanghelic de astăzi, vom constata cât de actuale sunt mustrările Domnului Hristos. Ceea ce distruge sufletul omului sunt cele care ies din inima omului, adică faptele şi simţămintele care ar putea fi evitate sau îndreptate. Să ne întrebăm: De ce există atâta răutate în timp ce oamenii vorbesc tot mai mult despre pace, înţelegere, armonie, colaborare? Iată răspunsul Domnului Hristos: din cauza cugetelor rele, a lăcomiilor, a vicleniilor, înşelă­ciunilor, neruşinărilor, invidiilor, hoţiilor, desfrânărilor şi a ignoranţei. Pentru omul asaltat de ispite există o speranţă numită Iisus Hristos. Sfântul Efrem Sirul aşa ne învaţă: „Cel care pune capăt rugăciunii începe să păcătuiască”. (Sursa: Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cel care pune capăt rugăciunii începe să păcătuiască“.
 Vizualizări articol: 1522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Cel care pune capăt rugăciunii începe să păcătuiască“5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei