Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 ian 2016 - Anul XXI, nr. 13 (6126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scrisoare de mulţumire

Preacucernicul părinte Daniil Horga, preot cu dar, ales de Dumnezeu, la împlinirea vârstei de 87 de ani

Preacucernicul părinte Daniil Horga de la Parohia Călugăreni, judeţul Suceava, împlineşte astăzi, 18 ianuarie, frumoasa vârstă de 87 de ani. Este o zi de sărbătoare pentru familiile noastre, dar şi pentru toţi cei care i-au călcat pragul şi l-au cunoscut de-a lungul anilor.

Mulţi s-au întors la casele lor mai buni, mai credincioşi, mai răbdători şi poate mai dornici ca oricând la o viaţă nouă, o viaţă în Hristos. Aşa cum ştim, darurile Duhului Sfânt au fost împărţite de Dumnezeu pentru cei aleşi ai săi, iar părintele Daniil cu siguranţă a primit şi darul vindecării şi tămăduirii de boli, al izbăvirii duhurilor necurate cu care ştim de altfel că se luptă de o viaţă întreagă. Mulţi oameni s-au mângâiat la Călugăreni, au aflat linişte şi pace, şi-au recăpătat încredere în Dumnezeu.

Atunci când îl vezi sau îl asculţi propovăduind, parcă pluteşti, eşti cuprins de o căldură în tot corpul, iar greutatea pe care o porţi, grija şi necazurile se risipesc, tristeţea dispare iar pe chipul său se întrevede o bucurie, o speranţă de mai bine.

Ochii săi puternici şi senini ca bolta cerului îţi pătrund în întreaga  fiinţă, îţi alungă teama, neliniştea, deznădejdea, ba mai mult te îndeamnă să te cunoşti, să încerci să te schimbi şi să te depăşeşti continuu. Chip blând şi luminos, smerit şi plin de dragoste, o prezenţă binefăcătoare în case, la oameni suferinzi, printre bolnavi, bătrâni şi neputincioşi. E uimitor cum găseşte timp pentru toţi. Ce ne-am face fără Sfinţia Sa?

Prin stăruinţa şi dăruirea totală a părintelui Daniil Horga, prin puterea slujbelor sale am reuşit să depăşim momentele cele mai grele din viaţă. Toţi cei care i-au ascultat sfatul au ajuns bine şi şi-au îndeplinit dorinţele.

Sfaturile părintelui sunt consistente, dar şi radicale în acelaşi timp, ca Sfânta Evanghelie: nu poţi sluji la doi domni, lui Dumnezeu şi lui mamona (diavolul); nu eşti creştin dacă nu te rogi şi nu posteşti, dacă nu mergi regulat la Sfânta Biserică şi nu împlineşti faptele milei creştine, „Plinirea Legii”.

Toate acestea le rosteşte pe un ton blând, cu zâmbetul pe buze. Mila Sfinţiei Sale este fără limită, trece peste orice neputinţă numai să poată să facă bine oamenilor, călătoreşte mult pe distanţe mari, stă ore în şir în picioare săvârşind Sfintele Slujbe pentru cei care îl cheamă în ajutor.

Deşi are o vârstă înaintată, posedă o voce puternică, inconfundabilă şi melodioasă. Este o plăcere să-l asculţi. Suntem siguri că pentru neamul românesc, pentru Ortodoxia ţării noastre, astăzi, dar şi mâine, în viitor va fi un preot şi duhovnic de excepţie, un român adevărat, un sfânt a lui Dumnezeu, iar pentru noi personal cel mai mare din vremurile noastre, mare izgonitor de demoni şi făcător de minuni.

Pot sta mărturie în acest sens şi mulţi alţii ca noi. Dacă vor tăcea ei, cu siguranţă Dumnezeu va avea grijă ca şi după plecarea părintelui la cele veşnice să se petreacă minuni la Călugăreni.

În apropierea părintelui simţi prezenţa lui Dumnezeu. Este un lucru extraordinar. Sigur, nu sunt puţini cei care îl denigrează, îi pătează demnitatea, onoarea, dar probabil, prin mila lui Dumnezeu, mai devreme sau mai târziu vor regreta şi se vor întoarce la dreapta credinţă.

Preacucernice părinte Daniil Horga, ne închinăm în faţa dumneavoastră, ne plecăm genunchii şi vă cerem iertare, cunoscându-vă ca un om ales, preţuit de mulţi pentru folosul, mângâierea, minunile şi dragostea cu care ne-aţi înconjurat.

Vă dorim multă sănătate, zile îndelungate şi binecuvântate, în pace şi linişte, alături de familie şi de cei dragi.

Dumnezeu să vă ocrotească, să vă acopere cu harul divin, să vă întărească în misiunea şi slujba grea pe care aţi ales-o, aceea de a fi păstor bun oilor sale, un cârmaci destoinic, pentru a purta corabia pe valurile vieţii până la capăt, cu nădejdea în viaţa veşnică. Amin.

Să ne trăiţi întru mulţi şi fericiţi ani!

(Leontin Mihăiescu, Cristian Ştirbu)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scrisoare de mulţumire.
 Vizualizări articol: 5511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Scrisoare de mulţumire5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ouă scoțiene Un fel de chiftele gigant, cu un ou fiert în mijloc, savuroase, ușor de făcut și comod de transportat dacă vrem să le luăm cu noi pe post de gustare... Pentru petrecerile "cu ștaif”, dacă nu vrem să șocăm invitații cu uriașe... Citeşte