Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 ian 2016 - Anul XXI, nr. 13 (6126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Zeci de şcoli din judeţ nu îndeplinesc standarde minime de calitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

46 de unităţi şcolare din judeţ au fost vizitate în cursul anului şcolar trecut de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), organism care supraveghează bunul mers al lucrurilor în şcolile din ţară, respectiv îndeplinirea unor condiţii minime de calitate.

Doar 25 dintre şcolile verificate au primit atestate care să certifice îndeplinirea standardelor minime de calitate, în vreme ce în cazul a 21 de unităţi şcolare s-au constatat numeroase neregulii.

Dotări insuficiente, lipsa cabinetelor medicale, a autorizației sanitare de funcționare, lipsa avizelor ISU, activitate științifică insuficientă a cadrelor didactice, strategii manageriale incoerente sau lipsa activităţii ştiinţifice a profesorilor au fost principalele impedimentele pentru eliberarea acreditării ARACIP.

Şcolile gimnaziale unde inspectorii ARACIP au constatat probleme sunt: Botoşana, Bilca, Mănăstirea Humorului, Bogdăneşti, Botoşana, Dorneşti, Frătăuţii Vechi, Hănţeşti, Neagra Şarului, „Dimitrie Onciul” Straja, Valea Moldovei şi „Academician H. Mihăescu” Udeşti.

Experţii ARACIP au mai constatat lipsa spațiilor sanitare care să asigure respectarea normelor de igienă, spaţii şcolare insuficiente, mobilier vechi şi uzat, lipsa unui număr suficient de calculatoare, proiecţii bugetare neconforme, organigrame greşite şi multe altele.

Acestor unităţi li s-a impus ca până la 31 august 2015 să-şi îmbunătăţească activitatea, urmând ca în acest an şcolar să fie reevaluate. Atestatul oferit de ARACIP are o valabilitate de 5 ani, până în 2020.

 

Şcolile de "Foarte bine"

25 dintre școlile evaluate au trecut cu brio de controalele ARACIP, ceea ce le-a permis obținerea unui atestat care să certifice nivelul de calitate oferită de unitatea școlară.

Şcolile gimnaziale care au primit atestatul de calitate din partea ARACIP sunt: ”Ion Muceleanu” Fântâna Mare, „Ion Șuhane” Frumosu, „Dimitrie Gusti” Fundu Moldovei, Nr. 2 Marginea, Satu Mare, Nr. 10 Suceava, Stroiești, „Teodor V. Ştefanelli” Câmpulung Moldovenesc, Ulma, Ciocăneşti, Poiana Stampei,  Pârteștii de Sus, „Ion Barbir” Capu Câmpului, Cornu Luncii, Crucea, ”Ștefan cel Mare” Cârlibaba, ”Hatmanul Șendrea” Dolhești, „Petru Comărnescu” Gura Humorului, Pojorâta, Liceul Tehnologic „Nicanor Moroşan” Pârteştii de Jos, GPN Voinicelul Fălticeni, Grădiniţa cu Program Prelungit "Căsuţa Piticilor" Gura Humorului, GPP „Prichindel” Suceava, Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei şi Liceul Tehnologic "Mihai Eminescu" Dumbrăveni.

Pe durata controalelor, inspectorii ARACIP au urmărit respectarea a 43 de indicatori, dintre care: asigurarea serviciilor medicale, dotarea spaţiilor şcolare, dotarea cu mijloace de învăţământ şi cu auxiliare curriculare, existenţa şi dezvoltarea fondului bibliotecii şcolare, dotarea cu tehnologie informatică şi de comunicare, managementul personalului didactic şi de conducere, activitatea științifică, constituirea bugetului școlii, execuția bugetară etc.

Inspectorii ARACIP au avut în vedere vizitarea tuturor spațiilor școlare, observarea proceselor care se derulează în școală, identificarea gradului de satisfacție a beneficiarilor față de serviciile educaționale oferite, aplicarea de chestionare elevilor și părinților, realizarea de interviuri cu elevii, părinții, partenerii educaționali, reprezentanții autorităților locale, personalul didactic și nedidactic etc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de şcoli din judeţ nu îndeplinesc standarde minime de calitate.
 Vizualizări articol: 4614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Zeci de şcoli din judeţ nu îndeplinesc standarde minime de calitate4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   JALE trimis de
(18 ian 2016, 13:01:47
Este jale mare. De ce nu ma mira aceasta stire? Deoarece si eu ca un parinte care doreste tot ce e mai bun pentru copil, am luat decizia sa-mi dau odrasla la cea mai laudata scoala din Suceava. Si...... surpriza ! Prescolarii de la clasa 0 impart acelasi grup sanitar cu tot parterul scolii si cu toate persoanele care intra in scoala. WC-urile sunt foarte inalte, chiuvetele nu pot fi utilizate ( acestea fiind inalte si dotate cu baterie cu buton care este foarte greu de apasat), nu am vazut niciodata o femeie de servici in pauze sa urmareasca curatenia, deci concluzia o puteti trage singuri - TOALETA INFECTA. Iar inca o parte "laudabila" este intrarea in scoala, aici fiind montata gresie de interior care ajuta la ruperea de gat si genunchi. Probabil v-ati dat seama ca este vorba Scoala Generala nr. 3. Deci, nu ne incanta ca niste inspectori au decis probabil din birou ca exista scoli dotate corespunzator.
2.   Corectie trimis de
(18 ian 2016, 16:27:38
Cine v-a trimis documentul a uitat sa va anunte ca in urma documentatiei depuse de catre scoli pana pe 15 august 2015,urmatoarelor scoli li s-au acceptat dovezile si li se vor modifica calificativele acordate la evaluarea inițială. Astfel, acestora li se va elibera atestat de calitate :
Calafindești, Iaslovăț nr.1, Baia ”N. Stoleru”,Sadova,Rădășeni,Preutești,G. Popadiuc Rădăuți,Grădinița Specială Fălticeni,Sucevița,Bro�
Numărul școlilor care îndeplinesc standardele de calitate ajunge la 35 (76%) din 46 evaluate!!!Actualizati, va rugam, lista scolilor care AU ATESTAT DE CALITATE!
3.   CORECTIE trimis de
(18 ian 2016, 17:07:46
Cine v- a trimis informatiile a uitat sa le actualizeze sau dumneavoastra, stimata redactie ati uitat sa le actualizati.ARACIP a acceptat dovezile transmise de 10 scoli pana la data de 15 august 2015 si, in consecinta, va modifica calificativele acordate la evaluarea inițială. Acestor 10 scoli li se va elibera atestat de calitate :
1. Calafindești
2. Radaseni
3.Iaslovăț nr.1
4. Baia ”N. Stoleru”
5 Sadova
6. G. Popadiuc Rădăuți
7. Grădinița Specială Fălticeni
8. Preutești
9. Sucevița
10. Broșteni
Astfel, numărul școlilor care îndeplinesc standardele de calitate ajunge la 35 (76%) din 46 evaluate .
Va rugam sa modificati cu datele corecte!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ouă scoțiene Un fel de chiftele gigant, cu un ou fiert în mijloc, savuroase, ușor de făcut și comod de transportat dacă vrem să le luăm cu noi pe post de gustare... Pentru petrecerile "cu ștaif”, dacă nu vrem să șocăm invitații cu uriașe... Citeşte